Enkaz altında kalan vatandaşı arayıp dalga geçtiler! Böyle zulüm görülmedi!

Enkaz altında kalan vatandaşı arayıp dalga geçtiler! Böyle zulüm görülmedi!

Can kaybının 1014'e ulaştığı depremde bir grup genç sesli sohbet uygulaması olan Discord'da buluştu.

Kahramanmaraş'ta meydana gelen 7.7 büyüklüğündeki deprem çevre illeri de etkisi altına alırken 10 ilde büyük bir yıkım gerçekleşti. Can kaybının 1014'e ulaştığı depremde bir grup genç sesli sohbet uygulaması olan Discord'da buluştu. Discord üzerinden yardım isteyen vatandaşa ulaşarak dalga geçen gençlerin yaptığı zulüm sosyal medyada gündem olurken tepkiler çığ gibi büyüdü.

10 İli birden etkileyen ve 5 binden fazla kişinin yaralanmasına neden olan Kahramanmaraş depreminin ardından kurtarma çalışmaları hala devam ederken hem yetkililer hem de vatandaşlar enkaz altında kalan vatandaşları kurtarmak için resmen seferber oldu. Enkaz altında telefonu olan vatandaşlar sosyal medya üzerinden yardım çığlıklarını duyurmaya çalışırken yapılan o zulüm gündeme geldi.

DİSCORD'A BAĞLANIP DALGA GEÇTİLER!

Enkaz altındaki mahsur kalan bir vatandaşı kurtarma ekibindeymiş gibi davranarak Discord üzerinden kandıran gençlerin çektiği o video büyük tepki çekti. Enkaz altında yardım bekleyen vatandaşın son sözü 'çok üşüyorum' olurken videoda dalga geçtikleri anlar sosyal medyaya damga vurdu. Hayko Cepkin dahil olmak üzere birçok kişi bu zulmü yapanlara tepki gösterdi.

Kurtarma ekibindeymiş gibi davranarak enkaz altındaki vatandaşla iletişime geçen gençlerin bu yaptığı vicdansızlık sosyal medya gündeminde olay yarattı. Kendilerine ulaşılması için numaralarını sosyal medya üzerinden paylaşan vatandaşlar çaresizce gelecek yardımları beklerken Discord üzerinden yardım bekleyen bir vatandaşa ulaşan gençlerin vicdansızlığı tepki çekti.

SON SÖZLERİ 'ÜŞÜYORUM' OLDU!

Enkaz altında mahsur kalan vatandaşa seslenerek "Bağırıyorum sesimi duyuyor musunuz? Islık çaldım" diyerek dalga geçen gençlerin ardından vatandaşın son cümlesi 'çok üşüyorum' oldu. Yürek sızlatan bu olaya tepkiler git gide büyümeye devam ediyor.

Gündeme damga vuran olaya tepki gösteren Hayko Cepkin, "Dün üstün ırk insan güzellemesi yapanlar vardı değil mi burada. Evet zincirin en üstündeyiz ama en pislik halimiz ile. Şunu o üstün beyni ile düşünüp yapanın da ömrü zül olsun" ifadelerini kullandı. İşte o videoda geçen diyalog...

kendilerini-kurtarma-ekibi-olarak-tanitan-bir-15611133-9374-m.jpg

kendilerini-kurtarma-ekibi-olarak-tanitan-bir-15611133-2937-m.jpg