Enkaz altından 150 bin dolar çıktı! Yorgandan çıkanlar herkesi şaşırttı!

Enkaz altından 150 bin dolar çıktı! Yorgandan çıkanlar herkesi şaşırttı!

Yaşanan deprem ile ülkedeki herkes seferber oldu. Deprem bölgesindeki vatandaşlarımız için mevcut hava koşulları da göz önüne alınarak pek çok temel ihtiyaç malzemesi gönderildi.

Depremin etkili olduğu bölgelere gönderilen temel ihtiyaç malzemeleri arasında hava koşulları göz önüne alınarak en çok battaniye ve yorgan gibi ürünler yer aldı. Birçok vatandaşımız mont, kaban ve uyku tulumu gibi ürünleri de göndermeyi ihmal etmedi.

Yardım malzemelerinin toplandığı alanda gelen ürünlerin ayrıştırılması sırasında, Tokat’ın Niksar ilçesindeki bir yardım severin bıraktığı yorganın içerisinden çıkanlar, yardım merkezindeki herkesi şaşırttı.

YORGANDAN ÇIKAN ALTINLAR ŞOK ETTİ

Deprem bölgesindeki vatandaşlar için yardımların toplanması adına Tokat Niksar’da, eski hükümet konağında yardım merkezi kuruldu. Yardım merkezine getirilen yardımlar tek tek ayrılarak kolilenirken, görevliler tarafından yorganın içerisinde yer alan altınlar fark edildi. Görevliler, yorgandan çıkan altınları görünce şaşkınlıklarını gizleyemedi. Yardım sever bir vatandaşımız tarafından deprem bölgesindeki vatandaşlarımıza gönderilmesi için verilen yorgan içerisinden; 18 adet cumhuriyet altını, 3 adet çiftli, 1 adet çeyrek, 1 adet gram altın çıktı. Yorganın içerisinden çıkan altınlar, yorgan sahibinin bir yakınına tutanak karşılığı teslim edildi.

RUS ARAMA KURTARMA EKİBİ ENKAZDA 150 BİN DOLAR BULDU

enkaz-altindan-150-bin-dolar-cikti-yorgandan-cikanlar-herkesi-sasirtti-2.jpg

Rus arama kurtarma ekipleri ise, çalışma gerçekleştirdikleri bir enkazda kap içerisinde 150 bin dolar buldu. Rusya Acil Durumlar Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada, bulunan 150 bin doların polislere teslim edildiği açıklandı. Rize’nin Ardeşen ilçesinde de yine benzer bir olay yaşandı. Yardım sever bir vatandaş tarafından verilen mont, Malatya’daki Hatunsuyu Mahallesi’ndeki bir ihtiyaç sahibine verilirken montun cebinde kalan eşyalar dikkat çekti. Montun cebinden otomobil anahtarı, 250 lira, kredi kartı ve kimlik kartlarının da bulunduğu bir cüzdan çıktı.