EPDK'den TESLA hamlesi! 'Dünyada ilk kez' diyerek duyuruldu

EPDK'den TESLA hamlesi! 'Dünyada ilk kez' diyerek duyuruldu

Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu (EPDK) dünyanın en zengin insanlarından olan Elon Musk'ın sahibi olduğu elektrikli Tesla otomobili için önemli kararını duyurdu.

Dünyanın en zengin insanları arasında yer alan Space X ve Twitter'ın yanı sıra dünyanın en çok tercih edilen ve satışı olan Tesla otomobilin mucidi Elon Musk için EPDK tarafından önemli bir hamle geldi.

EPDK'den TESLA hamlesi! 'Dünyada ilk kez' diyerek duyuruldu- EPDK, Elon Musk'ın sahibi olduğu Tesla Motorları Satış ve Hizmetleri Limited Şirketi'ne (Tesla) şarj ağı işletmeci lisansı verdi.

640adbc04e3fe024aca44f48.webp

EPDK bu lisans duyurusunu şu söylerle açıkladı, 'Bugün itibarıyla Tesla'nın da aralarında yer aldığı 119 adet şirket, aldıkları lisanslar kapsamında, ülke genelinde şarj istasyonları kurarak elektrikli araçlara şarj hizmeti sunma hakkını elde etti. Bu kapsamda, tüm lisans sahibi şirketler gibi Tesla da Türkiye'de kuracağı şarj istasyonlarında tüm elektrikli araç modellerine hizmet verecek ve şarj hizmeti fiyatını birim enerji (kWh) bedeli üzerinden belirleyecek'tesla.webp

Elektrikli araç sahiplerinin en önemli başlıca sorunları olan şarj istasyonlarına yönelik kararı kapsayan EPDK'nın hamlesinde, 'Elektrikli araç sahipleri, şarj ağı işletmeci lisansı sahibi tüzel kişilerin otoparklar, AVM'ler, benzin istasyonları gibi birçok noktada kuracakları şarj istasyonları ile oluşturacakları şarj ağlarından şarj hizmeti alabilecek ve artan akaryakıt fiyatları karşısında daha ekonomik bir seyahat yapabilecektir. EPDK'nın tüm paydaşlarla beraber sektörü ve pazarı geliştirme noktasında çalışmaları devam etmektedir' denildi.

Türkiye'de şarj hizmeti verilen 3 bin 728 adet şarj noktası bulunuyor. Türkiye'deki elektrikli araç şarj noktalarının 646'sını hızlı (DC) şarj, 3 bin 82'sini ise yavaş (AC) şarj noktaları oluşturdu. 2021'in sonu itibarıyla trafiğe kayıtlı elektrikli araç sayısı, toplam 7 bin 694 adede ulaştı. Bu sayı 2022 yılı Aralık ayı sonu itibarıyla toplamda 14 bin 896 adet oldu.