Eski Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer'den cumhuriyet mesajı

Eski Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer'den cumhuriyet mesajı

Atatürkçü Düşünce Derneği'nin 2022 yılı 'Yılın Atatürkçüsü' ödül törenine katılan 10. Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer'den cumhuriyet mesajı yoğun ilgi gördü.

Eski Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer'den cumhuriyet mesajı - 2023 seçimlerine 3 ay kala muhalefet partiler ilk defa iktidara bu kadar yakın hissettikleri seçimde milletvekili liste hazırlığında titiz davranıyor. Sandıkta Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın rakibi olacak adayı belirleme sürecine 1 yıl içinde 11 defa bir araya toplanan altılı masa şu an başlayacağını belirtti. Seçimde kartlar yeniden dağıtılıyor.

Atatürkçü Düşünce Derneği (ADD), her yıl olduğu gibi bu yılda ödüller veriyor. 2022 yılı 'Yılın Atatürkçüsü' ödülleri dün sahiplerini buldu.

Çankaya Belediyesi Doğan Taşdelen Çağdaş Sanatlar Merkezi'nde Prof. Dr. Muammer Aksoy'u Anma ve 2022 Yılı 'Yılın Atatürkçüsü' ödül töreni düzenleyen ADD, dün 30'uncu Adalet ve Demokrasi Haftası'nda ADD kurucularından 33 yıl önce katedilen Prof. Dr. Muammer Aksoy'u andı.

Törende ödüller sahipleriyle buluşmadan önce Aksoy'un yaşam öyküsü anlatıldı. Ödüller dört ayrı dalda verildi. Cumhuriyet Vafkı Başkanı Alev Çoşkun 'Basın' dalında, Pınar Ayhan 'kültür-sana' dalında, Onur Öymen 'uluslararası ilişkiler' dalında, Sinan Meydan 'eğitim ve bilim' dalında ödüle değer görülenler oldu.

ÖDÜLLERİ AHMET NECDET SEZER VERDİ

Hak sahiplerinin törende kısa yaşam öyküleri gösterildi.

Törende ödülleri, 10. Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer ve İnönü Vakfı Başkanı Özden Toker verdi. Hak sahipleri Çoşkun ve Ayhan'a Sezer; Öymen ve Meydan'a Toker ödüllerini takdim etti.

'CUMHURİYETİMİZ DEMOKRATİK, LAİK, SOSYAL BİR HUKUK DEVLETİ'

Ahmet Necdet Sezer, 'Yüce Atatürk’ün gösterdiği bilim ve akıl yolunda yürümeye, Anayasamızda belirtilen cumhuriyetimizin, demokratik, laik, sosyal bir hukuk devleti olarak yaşamaya devam edeceğini söyleyerek değerli konuklara ödüllerini hepimiz adına takdim ediyorum.' şeklinde konuştu.

'CUMHURİYET, LAİKLİK HEYECANI İÇİNDE OLDUĞUNU GÖRMEKTEN ONUR DUYDUM'

Özden Toker, 'Cumhuriyetin kuruluşunun ilk 10 yılda doğmuş bir çocuk olmaktan her zaman büyük gurur duydum. Benim neredeyse bir asır evvel doğduğum günler gibi buradaki gençlerin Atatürk sevgisi ve cumhuriyet, laiklik heyecanı içinde olduğunuzu görmekten, sizlerle beraber olmaktan çok onur duydum' diye konuştu.

Ödül alanlar arasında yer alan Çoşkun'un ödülü alırken söylemleri sosyal medya platformlarında geniş yankı uyandırdı.