EYT başvuruları ne zaman başlayacak? Nasıl yapılır?

EYT başvuruları ne zaman başlayacak? Nasıl yapılır?

EYT başvuruları için geri sayım başladı. EYT düzenlemesinin Meclis'e gelmesine çok az bir zaman kaldı. Hal böyle olunca vatandaşlar EYT başvurularının nasıl yapılacağını merak ediyor.

EYT başvuruları ne zaman başlayacak? Nasıl yapılır?: Emeklilikte Yaşa Takılanlar için başvuruların açılmasına çok az bir zaman kaldı. Hal böyle olunca vatandaşlar EYT başvurularının nasıl ve nereden yapılacağını merak ediyor. Peki EYT başvuruları ne zaman ve nereden yapılacak? EYT ile ilgili tüm detaylar haberimizde yer alıyor.

EYT DÜZENLEMESİ MECLİS'E NE ZAMAN SUNULACAK?

Emeklilikte Yaşa Takılanlar (EYT) ile ilgili düzenlemenin yarın Meclis'e sunulması bekleniyor. Büyük gün geldi çattı. Meclis'ten onay çıkması durumunda ise EYT başvuruları başlayacak. Peki başvurular nasıl yapılacak? Nereden yapılacak? Tüm bu sorular milyonlarca vatandaş tarafından merak ediliyor.

BAŞVURULAR NE ZAMAN AÇILACAK?

Emeklilikte Yaşa Takılanlar (EYT) başvuru ekranının ne zaman açılacağı merak ediliyor. Yarın EYT düzenlemesinin Meclis'e sunulması beklenmekte. Meclis'ten onay çıktığında EYT başvurularının da başlaması planlanıyor. Peki başvurular ne zaman açılacak?

Yarın EYT düzenlemesinin Meclis'teh geçmesinin ardından Resmi Gazete'de de yayınlanması yapılacak. Bu işlemden sonra ise EYT başvuruları ise e-Devlet üzerinden açılacak.

BAŞVURULAR NASIL YAPILACAK?

Yarın gerçekleşecek olan Meclis'e sunumdan sonra Resmi Gazete'de yayınlanacak olan EYT kararının ardından e-Devlet üzerinden başvurular EYT'lilere açılacak. E-Devlet üzerinden yapılacak olan başvuruların 3 adımda gerçekleştirilmesi mümkün. İşte o 3 adım..

1.adım

Öncelikle e-Devlet sistemine giriş yapın. Aylık ödenek talep belgesinin verilmesi kutucuğuna tıklayın. Daha sonra ise ekranda çıkan sayfadan yeni başvuru sekmesine tıklamanız gerekmektedir. Tahsis edilen talep türünün yaşlılık aylığı olarak seçilmesi gerekmektedir. Daha sonra ise 2.adıma geçiyoruz.

2.adım

Bu aşamada ise SSK kapsamında aylık talep edeceklerin 4A seçeneğini seçmesi gerekecekken Bağkur kapsamına girenlerin ise 4B seçeneğini seçmesi gerekmektedir. Bu seçimin ardından başvur sekmesine tıklayın. Maaş ödemesinin yapılacağı bankayı da sizin tercihiniz doğrultusunda seçerek açıklama kısmına ise maaşınızı almak istediğiniz şubeyi girin. Sizden istenen diğer iletişim bilgilerini de doldurmanız gerekmektedir.

3.adım

Bu esnada ekranda size yöneltilen ‘Aylık alıyor mu?’ sorusunu evet ya da hayıt olarak kendinize göre cevap vermeniz gerekmektedir. Artık son aşamaya geldik. Bu aşamada tüm bilgileri tekrar kontrol ettikten sonra başvur seçeneğine basarak başvurunuzu tamamlayın.