EYT düzenlemesi TBMM Genel Kurulu’nda kabul edildi! Peki EYT 3600 prim gününü kapsayacak mı?

EYT düzenlemesi TBMM Genel Kurulu’nda kabul edildi! Peki EYT 3600 prim gününü kapsayacak mı?

EYT düzenlenmesi TBMM Genel Kurulu tarafından kabul edildi. Milyonlarca kişi için sevindirici bu haber 28 Şubat gecesi geldi. EYT düzenlemesinin şimdi de Resmi Gazete’ de yayımlanması bekleniyor.

Uzun bir süredir gündemde olan EYT düzenlemesinde artık sona gelindi. TBMM Genel Kurulu tarafından kabul edilen düzenleme, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın imzalaması ile Resmi Gazete’ de yayımlanmayı bekliyor. Bu aşamada, ilk etapta 2 milyon 250 bin kişinin EYT kapsamında emekli olması bekleniyor.

EYT düzenlemesi ile emekliliğe hak kazanan kişiler birçok konu hakkında araştırma yapmaya devam ediyor. Maaşların ne kadar olacağı, nisan ayında ilk maaşların hesaplara yatırılıp yatırılmayacağı ve 3600 prim günü olanların EYT kapsamına dahil olup olmadığı en çok araştırılan konular arasında yer alıyor.

BU GECE YAYIMLANMASI BEKLENİYOR

0x0-1677736852153.jpg

EYT düzenlemesi 28 Şubat’ı 1 Mart’a bağlayan gece, TBMM Genel Kurulu tarafından kabul edildi. EYT düzenlemesinin bu gece Resmi Gazete’ de yayımlanarak yürürlüğe girmesi bekleniyor. Bu aşamada ise, birçok vatandaş 3600 prim gününün EYT düzenlemesi kapsamında olup olmadığını merak ediyor. Hazırlanan taslağa göre 3600 prim süresi düzenlemeye dahil edilmedi. Bu çerçevede kısmi emeklilik şartıyla değerlendirilecek olanlar için kadınlarda 58, erkeklerde 60 yaş şartı halen devam ediyor. EYT düzenlemesinde yer verilmemesine karşın 3600 prim konusunda düzenleme yapabilme inisiyatifi bulunuyor.

8 EYLÜL 1999 ÖNCESİ YARARLANACAK

TBMM Genel Kurulu tarafından kabul edilen EYT düzenlemesinden, 8 Eylül 1999 tarihi öncesinde sigorta girişi olanlar, 5000 ile 5975 gün arasında değişen prim süresini tamamlayanlar, kadınlarda 20 yıl erkeklerde ise, 25 yıl çalışma süresini tamamlayan yaralanabilecek. Bu üç şartı yerine getiren milyonlarca kişi, EYT düzenlemesinin Resmi Gazete’ de yayımlanmasını bekliyor.