EYT’de beklenen Nisan ayı geldi: 4 farklı ödeme yapılacak! Emekliler bayram coşkusunu 4’e katlayacak!

EYT’de beklenen Nisan ayı geldi: 4 farklı ödeme yapılacak! Emekliler bayram coşkusunu 4’e katlayacak!

EYT’lilerin dört gözle beklediği Nisan ayı nihayet geldi, EYT’liler bugün itibariyle ilk maaşlarını almaya hak kazandı. EYT’lileri Nisan ayında 4 farklı ödeme alarak bayram coşkusunu dörde katlayacak! Peki EYT’lilere hangi ödemeler yatacak? İşte detaylar…

EYT kararının Resmi Gazete’de yayımlanmasıyla beraber, 1,5 milyonu aşkın çalışan, emekli olmak için başvurularını tamamladı. EYT için 31 Mart 2023 tarihine kadar başvuru yapan çalışanlar, 1 Nisan itibariyle emekli maaşlarını almaya başladılar.

EYT’liler Nisan ayının gelmesiyle beraber maaş ödemelerinin yanında 3 farklı ödeme daha alacak. Banka promosyonları, emekli ikramiyesi maaş ve maaş günü farkı ödemesi alacak olan EYT’liler için maaş takvimi açıklandı. Bağkur ve SSK emeklileri için, kendileri için belirlenen tarihlerde maaşları bağlanmış olacak. İşte EYT maaş takvimi!

EYT’LİLER İLK EMEKLİ MAAŞINI NE ZAMAN ALACAK?

eytde-beklenen-nisan-ayi-geldi-4-farkli-odeme-yapilacak-emekliler-bayram-coskusunu.jpg

31 Mart’ta emeklilik başvurularını tamamlayan EYT’liler, ilk maaşlarını Nisan ayı itibariyle almaya başlayacak. SSK’lı emekliler için ilk maaş tarihi 17 – 26 Nisan arası ve Bağkurlu emekliler için ilk maaş tarihi 25 – 28 Nisan olarak belirlendi.

Belirtilen tarihlerde, EYT’liler tahsis numaralarına göre maaşlarını alabilecekler. Bu durumda SSK’lılar; tahsis numarası son rakamı 9 olanlar 17 Nisan’da, 7 olanlar 18 Nisan’da, 5 olanlar 19 Nisan’da, 3 olanlar 20 Nisan’da, 1 olanlar 21 Nisan’da, 8 olanlar 22 Nisan’da, 6 olanlar 23 Nisan’da, 4 olanlar 24 Nisan’da, 2 olanlar 25 Nisan’da ve 0 olanlar 26 Nisan’da ilk kez emekli maaşlarını alacak.

BAĞKUR EMEKLİLERİ İÇİN MAAŞ TAKVİMİ AÇIKLANDI

Nisan ayının gelmesiyle ilk maaşlarını alacak olan EYT’liler için maaş takvimi açıklandı. Bağkur’lu emekliler tahsis numarasına göre maaşlarını alacak. Bu durumda Bağkur’lularda; tahsis numarası son rakamı 9,7,5 olanlar 25 Nisan’da, 3,1 olanlar 26 Nisan’da, 8,6,4 olanlar 27 Nisan’da, 2,0 olanlar 28 Nisan’da maaşlarını alabilecekler.

EYT’liler maaş ödemesi, maaş gün farkı, banka promosyonu ve bayram ikramiyeleri ile Nisan ayında 4 farklı ödeme alabilecekler. Maaş gün farkı, bundan sonraki aylarda EYT başvurusu yapan çalışanlar için de geçerli olacak.