EYT'de maaşların yatacağı tarihle ilgili yeni gelişme

EYT'de maaşların yatacağı tarihle ilgili yeni gelişme

Milyonlarca vatandaşın maaşlarının yatacağı tarihi bekliyor. Emeklilikte yaşa takılanlar düzenlemesi TBMM komisyonunda kabul edildi. Düzenlemede geri sayım başladı. Yasa teklifi bu hafta TBMM Genel Kurulu'nda görüşülecek. Teklif yasalaşmayı bekliyor.

EYT'de maaşların yatacağı tarihle ilgili yeni gelişme - Emeklilikte yaşa takılanlar düzenlemesi geçtiğimiz gün TBMM komisyonunda kabul edildi. Düzenlemenin yasalaşması için bu hafta TBMM Genel Kurulu'nda görüşülmeye başlanacak. EYT'deilk maaş heyecanı ve merakı yakında son bulacak. Vatandaşlar yasanın kabulü ardından ilk maaşlarını Mart ayında alacağı bekleniyor.

Milyonlarca vatandaşın merakla beklediği maaşa ilişkin yeni gelişme geldi. Düzenlemede sona gelindi. Bu hafta Meclis'ten çıkması ve hayata geçeceği günü bekleyen düzenleme Genel Kurulu'nda görüşülecek. Emeklililerin ilk aylığı mart ayında alacak.

EYT GENEL KURULDA

AK Parti'nin uzun süredir çalıştığı EYT düzenlemesi TBMM Başkanlığına sunulmasının ardından Plan ve Bütçe Komisyonu'ndan kabul edilerek bir sonraki aşaması Genel Kurul sürecine girdi. Salı gününde itibaren görüşülmeye başlanacak gelişmenin hafta içerisinde kabul edilmesi bekleniyor.

Muhalefet partilerinin de onay vereceği teklifin bir an önce milletvekillerinin oylamasına sunularak yasalaşması sağlanacak. Teklif yasalaştıktan sonra Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a verilecek. İmza yetkisiyle Resmi Gazete'de yayınlandıktan sonra emeklilik başvuruları başlayaacak.

Şubatın ikinci haftasına kadar sürecin tamamlanması, vatandaşların başvuru emeklilik başvuruları alınacak. İlk etapta koşulları sağlayan 2 milyon 250 bin kişi emekli edilecek. Zaman içerisine 3,7 milyon kişi daha emeklilik şartlarını yerine getirmesi halinde dilekçe vererek emeklilik hakkını elde etmiş olacak.

SGK ve e-Devlet'ten süre sınır olmadan başvuru yapılacak.

İLK MAAŞLAR NE ZAMAN YATACAK?

Emelilik dilekçe işlemleri normal şartlarda 2 hafta içerisine tamamlanıyor. Ancak 2 milyon 250 bin kişinin bir anda dilekçe verdiği bu süre içinde SGK yoğun mesaiye girecek. Süreç belirli süre uzayabilir.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, ilk maaşların şubat sonu ya da mart ayında hesaplara yatırılacağını söylemişti.

8 Eylül 1999 öncesi sigorta girişi olan prim ve sigortalılık yılını tamamlayan 2,2 milyon kişi emeklilik hakkı kazanacak. 1,7 milyon SSK, 89 bin Bağ-Kur, 496 bin Emekli Sandığı olacağı bilgisi paylaşıldı.

Hazine'ye toplam maliyeti 255 milyar lira olarak hesaplandı.