EYT'liler hakkınızın yanmasını istemiyorsanız bunu okuyun! SGK açıkladı: DİKKAT! Bu işlemi yapmadan emekli olamazsınız

EYT'liler hakkınızın yanmasını istemiyorsanız bunu okuyun! SGK açıkladı: DİKKAT! Bu işlemi yapmadan emekli olamazsınız

Emeklilikte Yaşa Takılanlar (EYT) için adeta gün sayımı başladı. Sona gelinen EYT çalışmaları için Meclis kararının akabinde Resmi Gazete'de yayımlanması bekleniyor. Ancak EYT'liler için SGK'dan son dakika önemli açıklama yapıldı.

Milyonlarca EYT'li adeta yıllardır mücadelesini verdiği emeklilik hakları için sona yaklaştı. Ancak emeklilik haklarının yanmaması için doğru aşamaları uygulamaları konusunda SGK tarafından uyarı yapıldı.

turnayi-gozunden-vurdunuz-basvuranin-hesabina-para-akiyor-740x420.jpg

EYT'liler hakkınızın yanmasını istemiyorsanız bunu okuyun! SGK açıkladı: DİKKAT! Bu işlemi yapmadan emekli olamazsınız- Yıllardır hukuk ve eylem mücadelesi vererek emekli olma haklarını en sonunda elde edebilen EYT'liler için uzun uğraşların ardından sona yaklaşılırken son adımda yanlışlıklar yapılmaması adına Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) tarafından aşamalara ilişkin bildiri ve uyarılar yapıldı.kcmgdpwrekexwmyedkgnla.webp

SGK son yaptığı açıklamada 'Yürürlüğe girdikten sonra kurumumuzdan aylık talebinde bulunulması halinde aylık bağlama işlemleri en kısa sürede sonuçlandırılacaktır' ifadelerine yer vererek, 8.9.1999 öncesi ilk defa sigortalı olanların emekli aylığına hak kazanmasında yaş şartını kaldıran düzenlemenin TBMM Genel Kurulunda kabul edildiği belirtti.818876-1112921799-001.jpg

SGK Resmi Gazete'yi bekleyen EYT'lilere seslenerek, 'Resmi Gazetede yayımlanıp yürürlüğe girmediği halde çok sayıda vatandaşımız gerek e-Devlet gerekse doğrudan başvuru yolu ile Kurumumuzdan aylık talebinde bulunabilirler' dedi.

SGK aşamaları bir şema halinde EYT'lilerin hizmetine sundu.

trh3syk-2e2vzy75gdxtua.webp