EYT’liler için son 2 gün: Nisan’da ilk maaş fırsatı için geri sayım başladı!

EYT’liler için son 2 gün: Nisan’da ilk maaş fırsatı için geri sayım başladı!

2 milyon 250 bin kişiyi kapsayan EYT kararı ile pek çok vatandaş SGK müdürlüklerinde başvurularını gerçekleştirmeye devam ediyor. İlk maaşını Nisan ayında almak isteyenler için ise geri sayım başladı, EYT’liler için son 2 gün! İşte detaylar…

Emeklilikte Yaşa Takılanlar, (EYT) uzun süredir talep ettikleri emeklilik hayallerine nihayet kavuşuyor. Prim gün sayısını doldurup emekli olmak için yaşını bekleyen 2 milyon 250 bin vatandaş, EYT’nin yasalaşmasının ardından emekli olmak için gün sayıyor. EYT çalışmalarının meclis çalışmaları tamamlanıp Resmi Gazete’de yayımlanmasıyla beraber 3 Mart 2023 tarihinde EYT başvuruları başladı.

SGK il müdürlüklerinden yapılan başvurular için son bir başvuru tarihi yok fakat kritik bir nokta var. Nisan ayında ilk maaşını almak isteyen vatandaşlar için EYT başvurusunda son 2 gün! 31 Mart’ı kaçıran müşteriler, Nisan ayında maaşını alamayacak.

NİSAN AYINDA MAAŞ İÇİN SON 2 GÜN!

31 Mart’a kadar başvuran vatandaşlar, Nisan ayında ilk maaşını almaya hak kazanabilecek. Fakat EYT için son başvuru tarihi bulunmuyor. Yani EYT kapsamında olan vatandaşlar, istediği tarihte başvurularını gerçekleştirip emekli olabilirler. EYT ilk etapta 2 milyon 250 bin kişiyi etkilese de, yeni kararla uzun vadede 5 milyon kişi emekli olabilecek.

En düşük emekli maaşının 7500 TL’ye çıkarılmasıyla beraber, EYT’liler en düşük maaşını bu alt limit üzerinden alacak. EYT’liler maaşın yanında banka promosyonları ve bayram ikramiyeleriyle Nisan ayında ödemeye doyacak!

EYT’LİLER BAYRAM İKRAMİYESİ ALABİLECEK Mİ?

eytliler-icin-son-2-gun-nisanda-ilk-maas-firsati-icin-geri-sayim-basladi.png

EYT’lilerin Nisan ayında bayram ikramiyesi alabilmesi için 31 Mart tarihine kadar başvurularını tamamlamaları gerekiyor. 31 Mart’a kadar başvuru yapan kişiler, Nisan ayında yatacak olan 2000 TL emekli ikramiyesini almaya hak kazanacak.

Belirtilen tarihten sonra EYT için başvuru yapan kişiler ise, Haziran ayındaki bayram ödemesinden yararlanabilirler. Bayram ikramiyeleri yılda iki kez verilmek üzere planlanır. Ramazan ve Kurban Bayramı’ndan önce verilen ikramiyeler bu sene 2000 TL’ye çıkarıldı. İkramiyeler en son 2021 yılında 1100 TL olarak düzenlenmişti.