Eyvah eyvah! İmamoğlu ve Ongun Organize kötülük yalanını ‘Organize Sahtecilik’le örtmeye çalışmış

Eyvah eyvah! İmamoğlu ve Ongun Organize kötülük yalanını ‘Organize Sahtecilik’le örtmeye çalışmış

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu ve Sözcü Murat Ongun’un, “kan donduran görüntüler” söyleminin yalan olduğu, bu yalanı desteklemek için sahte belge düzenlendiği ortaya çıktı.

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu ve İBB Sözcüsü Murat Ongun’un, İETT seferleri sırasında bazı duraklarda olağandışı yoğunluk yaşandığını iddia ederek, “Aktroller organize kötülük sergileyip aynı anda otobüse binmişler, görüntüler kan dondurucu” ifadelerinin yalan olduğu ortaya çıktı. İmamoğlu yönetiminin, bu yalanlarını da konu ile ilgili yaptıkları suç duyurusu sonrası başlatılan ve takipsizlikle sonuçlanan soruşturmaya sahte belge göndererek örtmeye çalıştıkları ortaya çıktı.

İmamoğlu’nun suç duyurusu üzerine İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından açılan soruşturma sürecinde, İstanbul Büyükşehir Belediyesi Hukuk Müşavirliği'nin; Fazilet durağından otobüse hiç yolcu binmemesine rağmen Fazilet durağından bir seferde 71 kişinin bindiğini gösteren sahte evrak düzenlediği tespit edildi.

Sabah Gazetesi’nden Kenan Kıran’ın haberine göre; Başsavcılık, İstanbul Büyükşehir Belediyesi Hukuk Müşavirliği'nden gönderilen 2020/1446 sayılı ilk yazı ekindeki tabloda her ne kadar otobüsün 06:13'teki ilk hareketinden sonraki ilk 3 durak olan Kağıthane Belediyesi, Kağıthane Emniyet Müdürlüğü ve Yavuz Selim Parkı'ndan sonraki tüm yolcu bilgilerinin Fazilet durağı olarak kaydedildiğini ve sonraki tüm duraklara ait yolcu verilerinin sanki tüm yolcular Fazilet durağından binmiş gibi gösterildiğini tespit etti.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'nın takipsizlik kararında; İBB Hukuk Müşavirliği'nin söz konusu verilerine göre Fazilet durağından bir seferde otobüse 71 kişinin bindiğinin gözüktüğü, ancak İstanbul Büyükşehir Belediyesi Hukuk Müşavirliği'nin 30 Nisan 2020 tarihli son yazısı ekindeki belgelerde açıkça belirtildiği üzere, araç bilgisayarından validatör'e durak ID bilgisi iletilmediğinden, validatör'e iletilen en son verinin 06:20'de kaldığı ve bu saatten sonra veri akısı olmadığından binen kişilerin en son iletilen durak ID'sinde yani Fazilet durağından gözüktüğünün belirtildiğine dikkat çekildi.

"47 YOLCU BİNDİĞİNE İLİŞKİN BİLGİNİN NE ŞEKİLDE ELDE EDİLDİĞİ ANLAŞILAMADI"

Kararda; İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin yaptığı şikayetin ve basın açıklamalarının muhtemelen bu teknik aksaklıktan kaynaklanan verilerin yeterince analiz edilmemesinden kaynaklandığı ifade edildi.

Kararda; İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin buna rağmen şikayette ve basın açıklamalarında belirtilen Fazilet durağından bir defada 47 yolcu bindiğine ilişkin bilginin ne şekilde elde edildiğinin anlaşılamadığına dikkat çekildi.

"KAMERA KAYITLARINA GÖRE HAT BOYUNCA HİÇBİR DURAKTA BİR SEFERDE 71 YOLCUNUN BİNDİĞİNE İLİŞKİN HERHANGİ BİR VERİ YOK"

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Bilişim Suçları Bürosu tarafından 28 Nisan 2020 tarihinde gönderilen yazıda; 29 Mart 2020 Pazar günü 62 No'lu Kağıthane-Kabataş hattında çalışan ve saat: 06.13'de hareket eden otobüsün araç içi kamera kayıtları ile BELBİM kayıtlarının farklı olduğuna dikkat çekildi.

Yazıda; "Tarafınızdan gönderilen excel formattaki kayıtlara göre 9. durak olarak gözüken Fazilet durağında toplam 71 yolcunun bindiğinin yazılı olduğu, kamera kayıtlarına göre hat boyunca hiçbir durakta bir seferde 71 yolcunun bindiğinin yazılı olduğu, kamera kayıtlarına göre hat boyunca hiçbir durakta bir seferde 71 yolcunun bindiğine ilişkin herhangi bir veri olmadığı anlaşılmakta; çelişkinin neden kaynaklandığının ayrıntılı bir şekilde izah edilmesi, izahatın mutlaka kağıda basılı, onaylı ve üst yazılı olmasına dikkat edilmesi, iş bu müzekkereye ivedi şekilde yanıt verilmesi, gereksiz yere yazışmalara ve ihtara sebebiyet verecek görevli yada görevliler hakkında resen soruşturma başlatılacağının ihtarı ile gereği rica olunur" denildi.

 

fazilet-duragi-sofor-ifade.jpg

fazilet-duragi-savcilik.jpg

 

AVAZTÜRK