Faizsiz ayda 5.000 TL taksitle 300 bin TL kredi desteği veriliyor! Üstelik ilk 2 yıl geri ödemesiz

Faizsiz ayda 5.000 TL taksitle 300 bin TL kredi desteği veriliyor! Üstelik ilk 2 yıl geri ödemesiz

Seçim öncesi Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın vaatleri arasında olan ilk 2 yıl ödemesiz, faizsiz ve ayda sadece 5.000 TL taksitle verilen 300 bin TL’lik kredi desteği için başvurular başladı. Parayı almak için Halkbank’ta bir hesap açtırmanız gerekiyor.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, işsizlik oranlarını düşürmek adına istihdama ağırlık vereceklerinin müjdesini vermişti. Seçimleri kazanması ile birlikte vaatleri tek tek hayata geçirilmeye başlandı. Bu bağlamda vatandaşlara ilk 2 yıl ödemesiz, tamamen faizsiz, ayda sadece 5.000 TL taksitle toplam 300 bin TL kredi desteği verilecek.

Bu ayda 5 bin TL taksitle 300.000 liralık faizsiz kredi desteği için başvurular başladı. Özel bankalarda bireysel kredi faiz oranları yıllık yüzde 55’i geçmiş iken, Halkbank tarafından sunulan bu faizsiz kredi yüzbinlerce vatandaşımızın nakdi sorununu çözecek.

Kredinin geri ödenmesine ilişkin yapılan açıklamalarda; İlk iki yılı geri ödemeksizin toplamda 60 ay vadeli sunuluyor. Vatandaş İlk 2 yılda ödemesi gereken parayı ise, 2 yılın sonuna ödemeye başlayacağı için toplamda 36 ay taksitle vermiş olacak. Bu şekilde, 300 bin Liralık krediyi alan bir vatandaş, 2 yılın sonunda 36 ay boyunca ayda 8 bin 333 lira şeklinde ödeme yapacak.

Bu destek kredisi KOSGEB ve Halkbank iş birliği ile verilen, amacı; istihdamı artırmaya yönelik sunulan bir kredi türüdür. Kar amaçlı değildir. Buna ilişkin KOSGEB tarafından yapılan açıklamalarda şu bilgilere yer verildi;

halkbank-geri-odemesiz-ayda-5-000-tl-taksitle-300-bin-tl-kredi-destegi-basvuru-sartlari.jpg

halkbank-kosgeb-hibe-destegi.jpg

Diğer tüm detaylar için bu linki kopyalayıp aratınız; https://www.kosgeb.gov.tr/site/tr/genel/destekdetay/1233/kobi-finansman-destek-programi