FAST Limitleri Arttırıldı! 7/24 Bankacılık İşlemleri Artık Daha Kolay Oldu!

FAST Limitleri Arttırıldı! 7/24 Bankacılık İşlemleri Artık Daha Kolay Oldu!

Farklı bankalar arasındaki para transferlerinin günün her saati ve haftanın her günü yapılabilmesini sağlayan FAST sistemine yeni düzenleme getirildi. Merkez bankası FAST için yeni kararları açıkladı.

Dijital bankacılık işlemleri, gelişen teknoloji ile artık herkes tarafından tercih ediliyor. Akıllı telefonlar aracılığı ile yapılabilen tüm bankacılık işlemlerinde, haftanın her günü ve günün her saati işlem yapmanın avantajı oldukça büyük.

Her an para transferi işlemlerinin yapılabilmesine imkan sunan FAST sisteminde, günlük para transfer limitleri bulunuyordu. Transfer limitinin bulunması bazı banka işlemlerinin aksamasına neden olabiliyordu. Bu kapsamda merkez bankası aldığı yeni kararları açıkladı. Şubat ayında güncellenen limitler, Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası tarafından yapılan son açıklamada tekrar güncellendi. Yapılan güncelleme ile FAST limiti 20 bin TL’ye yükseltildi.

İŞLEMLERİNİZİ BEKLETEYİN

fast-limiti-2023-fast-gunluk-para-gonderme-limiti-kac-tl-de269961.jpg

FAST, fonların anlık ve sürekli transferi anlamına gelmektedir. FAST sistemi sayesinde dijital bankacılık işlemleri daha pratik ve hızlı bir hale gelmiştir. FAST öncesinde gerçekleştirilen para transferleri için beklenmesi gerekirken, bu sistem ile gerçekleştirilen para transferleri anlık olarak aktarılan hesaba geçmektedir. Hafta sonuna denk gelen para transferleri daha önceki sistemlerde kişilerin 2 gün beklemesine neden oluyordu. Ancak FAST sistemi ile hafta sonu dahil tüm para transfer işlemleri anında gerçekleştirilebiliyor.

LİMİTLER ARTTI

FAST sistemin devreye alınması sayesinde, insanların dijital bankacılık işlemlerinin daha kolay ve pratik bir şekilde gerçekleştirilmesine imkan sunuldu. Bu sistemde transfer limitlerinin artırılması da FAST sistemi ile yapılabilecek bankacılık işlemlerinin sayısının artmasını sağladı. Limitleri arttırılan FAST sistemi sayesinde kullanıcılar, 20.000 liraya kadar olan tüm dijital bankacılık işlemlerini kolaylıkla gerçekleştirebilecek. Alınan bu yeni karar, Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası tarafından açıklandı.