FED faiz arttırdı TCMB ise politika faizini sabit tuttu! Dolar hareketlendi piyasalara ne olacak? İşte detaylar...

FED faiz arttırdı TCMB ise politika faizini sabit tuttu! Dolar hareketlendi piyasalara ne olacak? İşte detaylar...

Amerika Birleşik Devletleri Merkez Bankası (FED)'in faiz arttırma kararının ardından Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası Para Politikası Kurulu bugün gerçekleştirdiği toplantı sonrası faizi sabit tutma kararını açıkladı. Şimdi ne olacak? İşte yanıtı...

Amerika Birleşik Devletleri Merkez Bankası (FED) dün yaptığı açıklama ile faiz arttırımı kararı aldıklarını açıklamıştı. Bu açıklama ardından dolar Türkiye'deki yükselişini sürdürdü. Bir kaç gün önce uzun süredir 18 seviyelerinde gezinen dolar ilk kez geçtiğimi günlerde 19'a gelmesiyle bir kaç gündür 19'un altına hiç düşmedi.

320701-1484005981.jpg

FED faiz arttırdı TCMB ise politika faizini sabit tuttu! Dolar hareketlendi piyasalara ne olacak? İşte detaylar...- FED'in faiz arttırımı kararının ardından Türkiye ise tersi yöndeki faiz düşürme kararlarının ardından bugün TCMB Para Politikası Kurulu toplantılarının ardından faizi yüzde 8,5'ta sabit tuttuğunu açıkladı.

RESESYON ENDİŞESİ VAR

TCMB Para Politikası Kurulu bugünkü toplantının ardından yaptığı açıklamada, 'Jeopolitik risklerin ve faiz artışlarının da etkisi ile gelişmiş ülke ekonomilerinde resesyon endişeleri sürmekte, finansal istikrarı tehdit eden koşulların oluştuğu gözlenmektedir. Kurul, 2023 Yılı Para Politikası ve Liralaşma Stratejisi metninde belirttiği üzere, parasal aktarım mekanizmasının etkinliğini destekleyecek araçlarını kararlılıkla kullanmaya devam edecek ve fonlama kanalları başta olmak üzere tüm politika araç setini liralaşma hedefleriyle uyumlu hale getirecektir' ifadelerini kullandı.para-nedir-780x470-11-001.jpg

Ayrıca bugünkü toplantı sonrası yapılan açıklamada kurul, 'TCMB, fiyat istikrarının kalıcı ve sürdürülebilir bir şekilde kurumsallaşması için Liralaşma Stratejisi’ni tüm unsurlarıyla uygulayacaktır.' şeklinde ifadelerini sürdürerek, 'Kurul, para politikası duruşunun fiyat istikrarı ve finansal istikrarı koruyarak deprem sonrası gerekli toparlanmayı desteklemek için yeterli olduğu görüşündedir. Depremin 2023 yılının ilk yarısındaki etkileri yakından takip edilecektir.' diye konuştu.