Finlandiya'dan Kur'an-ı Kerim hamlesi! Finlandiya polisi Kur'an-ı Kerim yakılmasına izin vermeyecek

Finlandiya'dan Kur'an-ı Kerim hamlesi! Finlandiya polisi Kur'an-ı Kerim yakılmasına izin vermeyecek

Finlandiya basınında yer alan habere göre artık Finlandiya polisi kamuya açık alanlarda Kur'an-ı Kerim yakılmasına izin vermeyecek.

Finlandiya'dan Kur'an-ı Kerim hamlesi! Finlandiya polisi Kur'an-ı Kerim yakılmasına izin vermeyecek: Finlandiya'da faaliyet gösteren STT haber ajansının yaptığı habere göre kutsal kitapların yakılması artık cezalandırılabilir suç olarak görülecek. Finlandiya polisi artık kamuya açık alanlarda Kur'an-ı Kerim yakılmasına izin vermeyecek.

Finlandiya Emniyet Görevlisi Vesa Pihajoki tarafından açıklanan bilgilere göre; "Kur'an-ı Kerim'in yakılması planlanmış olsaydı polis, gösteriyi düzenleyen kişiye izin verilmeyeceğini önceden bildirirdi. Ayrıca söz konusu faaliyet bir gösteri sırasında veya polisin dikkatini çeken başka bir durumda gerçekleşirse, polis müdahale edecektir." şeklinde ifadeler kullanıldı.

FİNLANDİYA'DA KUR'AN-I KERİM YAKILMASI ARTAK SUÇ OLACAK

Finlandiya basının yapmış olduğu açıklamaya göre ülkenin hukukunun diğer İskandinav ülkelerinin aksine dini barışı koruduğunun ve ihlal edilmesi ile artık cezalandırılabileceği söylendi.

İsveç'in başkenti Stockholm'de geçtiğimiz günlerde gerçekleştirilen skandal olaylardan sonra olaylar ardı ardına gelişti. Aşırı sağcı ve Danimarkalı Rasmus Paludan tarafından Türkiye'nin Stockholm Büyükelçiliği önünde Kur'an-ı Kerim yakması tüm dünyada yankı uyandırdı.

Türkiye bu görüntüler sonrasında daha önceden de Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a yönelik yapılan tehditvari provokasyonlar ile birlikte değerlendirerek bir karar almıştı. Alının kararda Türkiye Finlandiya ve İsveç'in NATO'ya üyelikleri için yapılacak olan toplantıları süresiz olarak iptal ettiğini açıklamıştı. Yaşanan bu gelişmeler sonrasında ise Finlandiya Türkiye'ye yıllardır koymuş olduğu silah ambargosunu kaldırdığını ifade etmişti.