Gaziantep Adana yolu yarılırken araçları resmen yuttu!

Gaziantep Adana yolu yarılırken araçları resmen yuttu!

10 ili etkisi altına alan Kahramanmaraş merkezli 7.7 ve 7.6 büyüklüğündeki deprem sonrası Türkiye ulusal yas ilan etti.

Geçtiğimiz gün sabah saatlerinde meydana gelen depremin ardından tüm Türkiye yasa boğulmuştu. Türkiye'nin en büyük ikinci depremi geçtiğimiz gün gerçekleşirken Kahramanmaraş merkezli gerçekleşen deprem beraberinde 10 ili daha etkisi altına altı. 10 ilde yıkım meydana gelirken evi yıkılan vatandaşlar geceyi dışarıda geçirdi.

10 ili etkisi altına alan Kahramanmaraş merkezli 7.7 ve 7.6 büyüklüğündeki deprem sonrası Türkiye ulusal yas ilan etti. Farklı ülkelerden de Türkiye'ye arama kurtarma yardımları gelirken enkaz altındaki vatandaşlar için ekipler seferber oldu.

DEV ÇUKURLAR OLUŞTU!

Enkaz altında kalan vatandaşlar çığlıklarla yardım isterken telefonu yanında olan vatandaşlar mahsur kaldıkları alanı sosyal medya üzerinden adres belirterek yardım istediler. Depremin yaşanmasının ardından küçük sarsıntılar hala devam ederken yıkımlardan gelen görüntüler tüm Türkiye'yi harekete geçirdi.

1585197-adana-gaziantep-yolu-tamamen-coktu-63e15a1ca7537.png

AFAD ve Kızılay ekiplerinin yanı sıra kuruluşlar ve vatandaşlar da enkaz altında kalan vatandaşlar için resmen seferber olurken Kahramanmaraş merkezli deprem başta Gaziantep, Adana ve Hatay olmak üzere beraberinde 10 ili daha etkisi altına aldı. Art arda belli aralıklarla gerçekleşen depremden Gaziantep- Adana otoyolunda oldukça etkilendi. Yol depremin ardından resmen bölünürken yolun boydan boya çöktüğü görüldü.

ARAÇLARI YUTTU!

Yolda oluşan yarıklar seyir halindeki araçları resmen yuttu. Araçlar yarıklar arasında mahsur durumda kalırken içerisindeki vatandaşlar o korku dolu anları paylaştı. Deprem etkisiyle çöken Gaziantep-Adana yolunda görülen dev çukurlar kısa sürede sosyal medyada yayıldı.