Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı açıkladı! O ilçenin yarısı yok!

Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı açıkladı! O ilçenin yarısı yok!

Tüm Türkiye'nin yasa boğulmasına neden olan Kahramanmaraş merkezli deprem beraberinde 10 ili daha etkisi altına altı.

Kahramanmaraş'ta dün sabah saatlerinde meydana gelen deprem birçok can kaybına ve enkaz altında kalan vatandaşların yaralanmasına neden olurken Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin'den açıklama geldi. O ilçenin yarısının yok olduğundan bahseden Fatma Şahin önemli açıklamalarda bulundu.

Tüm Türkiye'nin yasa boğulmasına neden olan Kahramanmaraş merkezli deprem beraberinde 10 ili daha etkisi altına altı. Başta Hatay, Gaziantep, Kayseri ve Osmaniye olmak üzere 10 ilde büyük yıkımlar gerçekleşti. Depremin ardından ekipler hızla arama kurtarma çalışmalarına devam ederken binlerce ölü ve yaralı sayısı açıklandı.

İLÇENİN YARISI YOK!

Türkiye'ye yasa boğan deprem etkisini sürdürmeye devam ederken Türkiye dün ulusal yas ilan etti. Başka ülkelerden de deprem için yardımlar gönderilmeye devam ederken 81 ilde seferberlik başladı. Arama kurtarma çalışmaları sürerken enkaz altındaki vatandaşların yardım çığlıkları duyanların yüreklerini acıttı.

İlk olarak dün gece 4.17'de meydana gelen 7.7 şiddetindeki depremin ardından hemen sonra meydana gelen 7.6 büyüklüğündeki deprem büyük bir yıkıma yol açarken o anlar sosyal medyada kısa sürede konuşulmaya başlandı. Deprem anına ait görüntüler kısa sürede yayılırken valiliklerden ve belediye başkanlarından açıklamalar gelmeye devam ediyor.

afet-1.jpg

İSLAHİYE İLÇESİNDE FELAKET!

Son olarak meydana gelen depremin ardından Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin açıklamada bulundu. Depremin ne denli felaket olduğundan bahseden Fatma Şahin Gazeteci Cüneyt Özdemir'e konuk olarak yaşanan durumun felaketini anlattı.

Gazeteci Cüneyt Özdemir'in kaç binanın yıkıldığını sorması üzerine Başkan Fatma Şahin İslahiye ilçesinden bahsederek "İlçenin yarısından çoğu yok. Tam bir felaket var. 60 bin kişilik bir ilçe. Böyle büyük bir felaket görmedim ben" dedi