Gaziantep'te 28 saat sonra mucize gerçekleşti! 4 kişi enkaz altından kurtarıldı

Gaziantep'te 28 saat sonra mucize gerçekleşti! 4 kişi enkaz altından kurtarıldı

Dün sabah saatlerinde Kahramanmaraş merkezli gerçekleşen depremin ardından 10 ilde depremler devam etti. Enkaz altında kalan vatandaşların kurtarılma çalışmalarında ise 28 saat sonra mucize gerçekleşti.

6 Şubat tarihinde saat 4 sularında Kahramanmaraş merkezli meydana gelen 7.7 büyüklüğündeki depremin ardından Türkiye'de 10 il birden depremin etkilerini yaşamaya başladı. Pek çok ilde artçı sarsıntılar devam ederken depremin yoğun hissedildiği bölgelerde ise binaların yıkıldığı öğrenildi. Yıkılan binaların altından vatandaşları sağ bir şekilde kurtarabilmek için çalışmalar başlatılırken, AFAD ekipleri, askerler, jandarmalar ve gönüllü vatandaşlar Türkiye'nin her yerinden yarım için seferber olmaya başladı.

Durum bu şekilde olsa da dün öğle saatlerinde Kahramanmaraş'ta gerçekleşen ikinci bir 7.5 büyüklüğündeki deprem ile artık pek çok ilde deprem nedeni ile binalar yeniden yıkıldı. Gaziantep, Kahramanmaraş, Malatya, Hatay, Adana gibi illerde enkaz altında kalan vatandaşları kurtarma çalışmaları devam ederken gelen ikinci bir deprem yeniden binaların yıkılmasına ve çalışmaların daha da zorlanmasına neden oldu.

Arama kurtarma ekiplerinin ulaşamadıkları bölgelerin olması ve pek çok vatandaşın hala enkaz altında yardım beklemesinin yanı sıra hava şartları da deprem bölgesinde işlerin daha da kötü olmasına neden oldu. Soğuktan etkilenen vatandaşlara yardım için yola çıkılamadığı öğrenilirken enkaz altında hala hayatta olan ya da dışarıya çıkmış ama destek göremeyen vatandaşlar için hipotermi uyarısında bulunuldu.

28 SAAT SONRA MUCİZE GERÇEKLEŞTİ!

İlk andan itibaren arama kurtarma ekipleri tarafından çalışmaların yürütüldüğü illerden biri olan Gaziantep'de bir mucize gerçekleşti. Binaların yıkıldığı andan bu yana her ne kadar pek çok kişi sosyal medya hesapları üzerinden enkaz altında olduğunu öğrendiği kişilerin isim soyisim ve adreslerini yetkili kişilere ulaştırarak kurtulmasını sağlasa da bazı kişilere de ulaşmak git gide zor olmaya başladı.

Kişilere ulaşmak oldukça zor bir hal almaya başlasa da bunun yanı sıra zaman geçtikçe ulaşılan kişilerin hayatından da şüphe edilmeye başlandı. Fakat umudun asla bitmeyeceği enkaz altından yeni bir mucize daha gerçekleşti. Gaziantep'de Fatih Sultan Mahallesi'ndeki 6 katlı Furkan Apartmanı'nın yıkılması sonucunda enkaz altında kalan 4 kişiye ulaşıldığı bilgisi geldi. Sevindirici bu haberin ardından 28 saat sonra bir ailenin kurtarılması mucizenin bir kez daha gerçekleştirildiğini gösterdi.