Gaziantep’te depremden dolayı dağdan düşen kayalar can aldı!

Gaziantep’te depremden dolayı dağdan düşen kayalar can aldı!

Gaziantep’in İslahiye’de depremden dolayı dağdan düşen kayalar 2 kişinin hayatına mal olurken, 5 kişinin yaralanmasına ve 360 hayvanın ölümüne neden oldu.

Deprem felaketinin 8’inci gününe girerken can kaybı 31 bin 643’e yükseldi. 10 il genelinde arama kurtarma çalışmaları devam ederken Gaziantep’te bir üzücü haber daha geldi.

Depremin şiddetinden olayı dağdan kopan parçalar müstakil evleri yerle bir etti. Kayaların evin üzerine düşmesi ile 2 kişi hayatını kaybederken 5 kişide yaralandı. Ayrıca ağılda bulunan 360 hayvanda telef oldu.

gaziantepde-depremden-dolayi-uzerine-kayalar-dusen-evlerden-goruntu.jpg

Bu olay, ilk depremde meydana geldi ve görüntüleri bugün medyaya düştü. Olayı anlatan Süleyman Keser, ‘’yukarıdan kayalar geliyordu, eve vurdu. Taşların arasında kurtulmaya çalıştık. Her şeyimiz bitti. 70-80 senedir bu köyü dedelerimiz yapmış. Bütün kazancım gelirim bu iş üzerine. Bir yere gitme şansımız yok. Irak’ta uzman çavuş olan oğlumu aradım gelemedi. Evimin altında şu an 160 tane hayvan var. Kaya vurunca iki ev üst üste gitti. Komşumuz karı koca taşın altında kaldılar, çocukları anne babasını kurtaramayınca bizi kurtardı. O çocuk bizi kurtardı. Allah yaşatmasın. Saat 04.17 bizim kara gecemiz oldu. Biz cehennemi yaşadık. Çocuklarım ölümden döndü, eşim hastanede.’’ Dedi.

Aynı köyde hayvancılık yapan Cuma Keser, “İnanılmaz bir gürültü ile uyandık. Önce savrulduk sonra dışarı çıktık. Ben dışarı çıkınca eşim ve 11 yaşındaki çocuğum içeride kaldı. O esnada ses geldi ev çöktü. Eşimin üzerine kolon devrildi, durumu kritik. Hayvanları kurtarmak için bir şey yapamadık. Kayalar üzerimize geldi. Biz dağlar üzerimize gelecek sandık, kıyamet kopuyor sandım. Yollar kapalı olduğu için kimse gelemedi. İnsan gücüyle taşları kaldırdık” diye konuştu.