Gece 23.00’da başlayacak, 2 gün sonra sona erecek: Bu illerde yaşayan vatandaşlara uyarı yapıldı!

Gece 23.00’da başlayacak, 2 gün sonra sona erecek: Bu illerde yaşayan vatandaşlara uyarı yapıldı!

Vatandaşlara flaş bir uyarı yapıldı. Bu gece 23.00’da başlayacak. Bitiş zamanı ile ilgili olarak da bilgi verildi. Vatandaşların bu süre içerisinde dikkatli ve tedbirli olmaları gerekiyor.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü (MGM) sosyal medya hesabı üzerinden vatandaşlara uyarıda bulundu. Yapılan açıklamada, Doğu Karadeniz’in yükseklerinde yoğun kar yağışları beklendiği bildirildi.

Söz konusu paylaşımda şu ifadeler yer aldı:

Bu gece saatlerinden itibaren Doğu Karadeniz'in 800-900 m üzeri yüksek kesimlerinde (Trabzon'un doğusunun yüksekleri ile Rize ve Artvin'in yüksek kesimlerinde) yer yer yoğun kar yağışları bekleniyor. Yarın (Perşembe) akşam saatlerinden sonra havanın daha da soğumasıyla kar yağışlarının 500-600 m üzeri bölgelerde de etkili olması bekleniyor. Cuma günü ilk saatlerde etkisini kaybetmesi beklenen yoğun kar yağışlarıyla birlikte ulaşımda aksamalar, buzlanma ve don, çığ tehlikesi gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır.

23 Şubat - 1 Mart 2023 arasında hava durumu

Türkiye’de 23 Şubat - 1 Mart 2023 arasında hava durumu için yapılan açıklamada, “Hava sıcaklıklarının artmaya devam edeceği ve batı kesimlerden başlayarak ülkemiz genelinde mevsim normalleri üzerinde seyredeceği tahmin ediliyor.” İfadeleri kullanıldı.