Gıda fiyatları rekora koşuyor! Market ile üretici arasında yüzde 250’yi aşan fiyat farkı!

Gıda fiyatları rekora koşuyor! Market ile üretici arasında yüzde 250’yi aşan fiyat farkı!

Türkiye Ziraat Odaları Birliği Genel Başkanı Şemsi Bayraktar, yazılı bir açıklama yayınlayarak şubat ayında üretici ile market arasındaki fiyat farklılıklarına işaret etti. İşte ayrıntılar…

Yüksek enflasyondan nasibini alan kategorilerden birisi olan gıda sektörü, tüketicilerin bellerini bükmeye başladı. Artan gıda enflasyonu sebebi ile dengeli ve sağlıklı beslenme ihtiyaçlarını karşılayamayacak pozisyona düşen tüketiciler, marketlerin indirim kampanyalarını takip ederken bir yandan da pazar pazar dolaşmaya başladı. Bütçelerinde az da olsa bir denge yakalayabilmek adına büyük bir efor sarf eden tüketiciler bu durumun düzelmesini dört göz ile beklerken herkesi şaşkına çeviren yeni bir açıklama yayınlandı.

Türkiye Ziraat Odaları Birliği Genel Başkanı Şemsi Bayraktar, yazılı bir açıklama yayınladı. Bayraktar tarafından yayınlanmış olan açıklamada, şubat ayında üretici ile market arasında fiyat farklılıklarına değinildi. Bazı ürünlerde yüzde 250’leri aşan farkların olması tepkilere sebep oldu.

ÜRÜNLERİN FİYAT ARTIŞ YÜZDELERİNİ AÇIKLADI!

gida-fiyatlari-rekora-kosuyor-market-ile-uretici-arasinda-yuzde-250yi-asan-fiyat-farki-2.jpg

Yayınlamış olduğu yazılı açıklamada şubat ayında üretici ile market arasında fiyat farklılıklarına değinen Bayraktar, ürünlerin fiyatlarında gözlenen rekor farklılıkları kalem kalem paylaştı. Elmadaki fiyat artışının yüzde 251,6 ile rekor seviyede olduğunu belirten Bayraktar; kuru üzümde yüzde 229, limonda yüzde 218,7, kırmızı mercimekte yüzde 216,9, kuru incirde yüzde 180,8, pırasada yüzde 176,3, marulda yüzde 159,7, ıspanakta yüzde 159,6 ve maydanozda yüzde 150,7’lik fiyat artışlarının olduğunu ifade etti.

10 ÜRÜNDE FİYATLAR GERİ ÇEKİLDİ!

Marketlerde satılına 41 ürünün 31’inde şubat ayı içerisinde fiyat artışı tespit edildiğini belirten Bayraktar, 10’unda ise fiyatların geri çekildiğinin görüldüğünü ifade etti. Bayraktar, konu ile ilgili olarak şu açıklamada bulundu: “Marketlerde fiyatı en fazla artan ürün yüzde 29,4 ile domates oldu. Karnabahar yüzde 28, lahana yüzde 21,8, dana eti yüzde 20,4, patlıcan ise yüzde 17,7’lik fiyat artışı yaşadı. Marketlerde satılan ürünler arasında fiyatı en çok azalan ürün ise yüzde 15,3 ile ıspanak oldu. Yeşil mercimek yüzde 6,2, limon yüzde 6 ve mısırözü yağı yüzde 2,7 oranında düşüşe geçti.”