Gültekin Uysal'dan dikkat çeken seçim iddiası!

Gültekin Uysal'dan dikkat çeken seçim iddiası!

Demokrat Parti (DP) Genel Başkanı Gültekin Uysal bugün sosyal medya hesabından yaptığı paylaşım ile birlikte dikkat çeken seçim iddialarından bahsetti.

Bugün deprem ile ilgili son derece dikkat çekici açıklamalar gündeme geldi. Demokrat Parti (DP) Genel Başkanı Gültekin Uysal tarafından gündeme gelen bu iddiaları sosyal medyadan paylaştı. Türkiye'yi derinden sarsan depremden önce seçim hakkında yapılan açıklamaya göre 14 Mayıs tarihinde gerçekleştirileceği ifade edildi. Fakat binlerce vatandaşımızın hayatını kaybettiği Kahramanmaraş merkezli depremin ardından pek çok kişi tarafından bu sürecin de erteleneceği tahmin edilenler arasında yer aldı.

Konuya ilişkin yapılan bugün Demokrat Parti (DP) Genel Başkanı Gültekin Uysal tarafından son derece dikkat çekici bir iddia ortaya atıldı. Deprem bölgesinde açıklamalarda bulunan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan yaptığı son açıklamada "Bana 1 sene verin" ifadelerine yer verişti. Gündeme gelen bu konuşmanın ardından ise Uysal tarafından ortaya atılan iddia şu şekildeydi;

YEREL SEÇİM İLE BİRLEŞME İDDİASI!

Sosyal medya hesabından Uysal tarafından gündeme getirilen iddiada, “Erdoğan’ın ‘bana 1 yıl verin’ sözünden anladığımız, 18 Haziran 2023 seçimini YSK eliyle ‘seçmen kütüklerinin fiili imkansızlık nedeniyle hazırlanamaması’ gerekçesiyle muhtemelen yerel seçimlerle birleştirmek. Çünkü seçime yönelik tüm popülist kurgusu bozuldu” şeklinde yapılan açıklama ile birlikte seçimlerin bu sene yapılmayacağı, yerel seçim ile birleşme gibi bir planın olduğu iddia edilmiş oldu.