Hac kura çekilişleri ertelendi! 2023 Hac kura çekilişleri ne zaman yapılacak?

Hac kura çekilişleri ertelendi! 2023 Hac kura çekilişleri ne zaman yapılacak?

6 Şubat günü meydana gelen ve on ilimizde etkili olan Kahramanmaraş depreminin arından, ülke genelinde milli yas ilan edildi. Aynı zamanda, depremden etkilenen on ilimizde de OHAL ilan edildi.

Kahramanmaraş’ta meydana gelen 7,7 ve 7,6 büyüklüğündeki depremler nedeni ile ülkemizde planlanan birçok organizasyon ertelendi. Bu organizasyonlar içerisinde birçok farklı alanda planlanan takvimleri de yer aldı. Bunlar arasında, 15 Şubat günü yapılması planlanan Hac kura çekilişleri de yer aldı.

Diyanet İşleri Başkanlığı, bugün yapılması planlanan Hac kura çekilişlerinin, yaşanan Kahramanmaraş depremi nedeni ile başka bir tarihe ertelendiğini açıkladı. Hac kuraları için ön kayıtlar 5 Ocak ile 31 Ocak tarihleri arasında tamamlanmıştı.

DİYANET İŞLERİ BAŞKANLIĞI AÇIKLADI

hac-kura-4-001.jpg

15 Şubat günü gerçekleştirilmesi planlanan Hac kura çekilişleri, on ilimizde etkili olan Kahramanmaraş depremi nedeni ile ertelendi. Konuya ilişkin açıklama ise, Diyanet İşleri Başkanlığı Hac ve Umre Hizmetleri Genel Müdürlüğü’nün resmi internet sitesinden yapıldı. İnternet sitesi üzerinden yapılan açıklamalarda şu ifadelere yer verildi; ‘’15 Şubat 2023 tarihinde yapılması planlanan 2023 yılı hac kurası tarihi, 06 Şubat 2023 tarihinde Kahramanmaraş merkezli 10 ilimizde meydana gelen deprem nedeniyle, ileri bir tarihe ertelenmiştir.’’ Yapılan bu açıklama ile birlikte, Hac kura çekilişlerinin hangi tarihe ertelendiğine dair bir bilgi paylaşılmadı.

ÖN KAYITLAR TAMAMLANDI

Yoğunluk nedeni ile 31 Ocak tarihine kadar uzatılan ön kayıtlar tamamlanmıştı. Ön kayıtların ardından ise, Hac kura çekilikleri 15 Şubat günü gerçekleştirilecekti. Hac kontenjanı ile ilgili Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş ise daha önce şu açıklamaları yapmıştı; ‘’65 yaş üstü dahil 83 bin 430 hacı adayımızı kutsal topraklarda ağırlayacağız.’’