Haluk Levent canlı yayında açıkladı! Yalnızca Ahbap değil, AFAD da Kızılay'dan para ile satın alıyor!

Haluk Levent canlı yayında açıkladı! Yalnızca Ahbap değil, AFAD da Kızılay'dan para ile satın alıyor!

Ahbap Derneği’nin Kızılay’dan para ile çadır satın aldığı iddiası gündeme bomba gibi düşerken ünlü şarkıcı Haluk Levent canlı yayında her şeyi tek tek açıkladı. İşte Levent’in açıklamaları…

Senelerdir müzik piyasasında olan ancak son dönemlerde şarkıcılık kariyerinin yanı sıra kurucusu olduğu Ahbap Derneği ile adından söz ettiren Haluk Levent, Kahramanmaraş merkezli deprem felaketinin ardından gündemden düşmemeye başladı. 6 Şubat Pazartesi günü meydana gelen deprem felaketini duyar duymaz önce Adana’ya sonra da Hatay’a giden Levent, derneği aracılığı ile yardım çağrılarında bulundu.

Depremin ilk gününden bu yana deprem bölgelerine gönderilmek üzere tırlar dolusu yardım malzemeleri toplayan, konteyner kentler için anlaşmalar yapan ve daha pek çok yardım için elini taşın altına koyan Haluk Levent, tüm bunları AFAD koordinesinde yapabildiğini belirtmesine rağmen bazı kötü niyetli kişiler tarafından hedef gösterildi.

Hem AFAD’ın hem de Ahbap Derneği’nin tek amacının insanlara yardım etmek olduğunu ve bu zorlu süreçte tartışmanın, işi yokuşa sürmenin hiçbir faydasının olmadığını belirten Haluk Levent, kendisinden ve derneğinden şüphe duyulmaması adına hem özel hem de kamu eli ile denetlenmeye açık olduğunu ve bunun için de gereken anlaşmaları yaptığını ifade etti.

Ahbap Derneği’ne ilişkin birtakım tartışmalar devam ederken geçtiğimiz akşam gündeme bomba gibi düşen bir gelişme yaşandı. Söylenilenlere göre Ahbap Derneği, Kızılay’dan para karşılığı çadır satın aldı ve deprem bölgelerine gönderdi. Bu iddia milyonlarca kişiyi şaşkına çevirirken daha da hayretler uyandıran bir açıklama geldi. Kızılay Başkanı Kerem Kınık, Ahbap Derneği’nin çadır satın aldığına ilişkin gündeme gelen haberlerin doğru olduğunu, satın alınan çadırların yurt dışına gönderilmek üzere üretilmiş ve logosuz olduğunu, felaketin ardından da Ahbap Derneği aracılığı ile deprem bölgeleri için kullanıldığını açıkladı.

Kızılay’ın Ahbap Derneği’ne çadır satmış olması milyonlarca kişiden tepki alırken Haluk Levent, bugün Fox TV’nin canlı yayınına katıldı. Levent’in Ahbap özelinde açıkladığı ve sonrasında AFAD’a kadar uzanan çadır mevzusu, gündeme bomba gibi düştü.

SATIN ALINAN ÇADIRLAR İLE İLGİLİ KONUŞTU!

haluk-levent-canli-yayinda-acikladi-yalnizca-ahbap-degil-afad-da-kizilaydan-para-ile-satin-aliyor-2.jpg

Fox TV canlı yayınına katılan Levent, Ahbap Derneği’nin Kızılay’dan çadır satın almış olmasına ilişkin şunları söyledi: “Depremin ikinci günü çadır bulamadık. Ben çadır bulamamış, hiçbir yerde çadır yok. Arkadaşlar Kızılay’ın çadır sattığını görmüşler siteden. İhracat yapılmak üzere satılan çadırlar bunlar. Kızılay’ın iştiraklerinin çadır sattığı biliniyor. Ben o zaman ‘aman efendim Kızılay olmuş’ diyemem. 2 bin 50 tane çadır var mı var, fiyatı uygun mu uygun. 19 bin küsüre aldık. KDV’si ile falan 22 bin TL’ye geliyor.

“AFAD DA PARA İLE ALIYOR!”

Kızılay’ın ücretsiz çadır verme durumunun yalnızca kendi yönetim kurullarında kararlı olabileceğini ifade eden Levent, “AFAD da para ile alıyor Kızılay’dan” açıklamasında bulundu. Levent’in açıklamaları sosyal medyada gündem oldu.