Hangi kan grubunun IQ seviyesi daha yüksek? Uzmanlar açıkladı!

Hangi kan grubunun IQ seviyesi daha yüksek? Uzmanlar açıkladı!

Uzmanlar açıklama yaptı bazı kan grubuna sahip kişiler daha zeki olurken, bazı kan grupları ise daha çabuk hasta olabiliyor. Ayrıca kan grupları kişiliği önemli derecede etkilediği bilgisi de verildi.

Kan grubu IQ seviyesini önemli ölçüde etlerken kişilik üzerinde etkisi oldukça fazla. Uzmanlar tarafından kan grupları ile ilgili açıklamalar yapılırken, kan grupları ile hastalıkları arasında bağ olduğu da belirtildi. Hangi kan grubu daha zeki, hangi kan grubu kişiliği daha çok etkiliyor? Bu yazı dizisi çok konuşulacak gibi görünüyor.

Hangi kan grubunun IQ seviyesi daha yüksek?

Vücudumuzun yaşam merkezi olan kan grubu aynı zamanda, kişiliğimizi ve zekamızı etkilediğini konusunda makale yayımlayan Japon profesör Tokeji Furukawa kan grubunun karakter özelliklerini popüler bir hale getirdiğinin vurguladı.

Furukawa, bu teorinin ise Yunan Filozof Hipokrat’a kadar dayandığını ifade etti. “Kişilik özelliklerinin insan vücutta yer alan kan, safra ve balgam sıvıları ile doğrudan ilişkisi olduğunu belirten Hipokrat, günümüze ışık tuttu.” dedi

Kan gruplarına göre değişken özellikler

A kan grubu: bu kan grubuna sahip kişiler yaratıcı, zeki ve işbirliği yapmada olumlu özellikler sergilerken, inatçılık ve gerginlik yaşayabilir. Ayrıca bu kan grubuna sahip olanlar mide kanseri ve Kalp rahatsızlığına yakalanma oranın yüksek olduğu ifade ediliyor.

B kan grubu: bu kan grubuna sahip kişiler güçlü, tutkulu, empatik ve kararlı olduğu görülürken, bencil ve düzensiz de alabiliyorlar. Bu kan grubuna sahip olanlar kalp hastalığı ve yumurtalık kanser riski daha yüksek olma olasılığı bulunuyor.

Ab kan grubu: bu kan grubuna sahip kişiler akılcılık ve uyum sağlama yeteneği olduğu görünürken, kararsızlık, eleştirellik ve unutkanlık yaşayabiliyorlar. AB kan grubuna sahip hamile kadınlaron preeklampsi gelişme riski daha yüksek olduğu iddia ediliyor.

0 kan grubu: bu kan grubun sahip kişiler kararlılık, dayanıklılık ve sezgi gibi özelliklerinin ön planda olduğu görülürken, bencil ve dengesiz olabilirler. 0 kan grubuna sahip olanlar ülser geliştirme, sivrisinekleri çekme ve aşırı tendon yaralanmalarına sahip olma riskinin daha büyük olduğu ifade ediliyor.