Hatay depremi son durum, kaç büyüklüğünde, kaç kişi öldü, görüntüler

Hatay depremi son durum, kaç büyüklüğünde, kaç kişi öldü, görüntüler

Yaşanan korkutucu deprem nedeniyle 74 kişinin hayatını kaybettiği bilgisine ulaşılırken 440 kişinin de yaralandığı ortaya çıktı.

Kahramanmaraş merkezli 7.4'lük deprem çevre illerde de yıkıma neden oldu. Kahramanmaraş merkezli olan deprem Hatay, Adana, Gaziantep, Malatya, Kilis, Adıyaman, Diyarbakır, Şanlıurfa ve Osmaniye'den de hissedilirken aynı zamanda birçok bina yıkıldı. Yaşanan korkutucu deprem nedeniyle 74 kişinin hayatını kaybettiği bilgisine ulaşılırken 440 kişinin de yaralandığı ortaya çıktı.

HATAY DEPREM SON DAKİKA

Başta Hatay olmak üzere Kahramanmaraş depremi birçok ili etkisi altında bıraktı. Yıkılan binalar ve enkaz altında kalan vatandaşlar gerek sosyal medya üzerinden gerekse de telefonlarıyla iletişim kurarak yardım çağrısında bulunmaya devam ederken Hatay depremindeki son durum ve gelişmeler merak konusu oldu.

Onlarca binanın yıkıldığı Hatay depremi görüntüleri sosyal medyada hızla dağılırken yıkım birçok can aldı. Şimdiye dek birçok sayıda yaralı vatandaş kurtarılırken Hatay'da yaşayan vatandaşlar depremin etkisi ile geceyi dışarıda geçirmek durumunda kaldı.

HATAY'DA KAÇ KİŞİ ÖLDÜ?

Hatay'da yaşanan deprem sonrası doğalgaz boruları patladı. Boruların patlamasının ardından yıkımlar gerçekleşirken korkutan görüntüler ortaya çıktı. Hatay Kırıkhan Topboğazı köyünde doğalgaz boruları patladı. Köyün 200 metre altında ve 3 kilometre mesafede iki ayrı yerde meydana gelen patlama beraberinde yangına sebep oldu.

Yaşanan deprem ve patlamanın ardından BOTAŞ tarafından yapılan açıklamada Hatay İl merkezi ile Kırıkhan İlçesinde doğal gaz akışının durdurulduğu belirtildi. Deprem sonrası hayatını kaybeden vatandaşların sayısı 74'e ulaşırken 440 kişinin de yaralandığı bilgisine ulaşıldı.

HATAY DEPREM GÖRÜNTÜLERİ

0x0-son-dakika-hatayda-deprem-hatayda-kac-bina-yikildi-olu-sayisi-kac-oldu-1675659162037.jpg0x0-son-dakika-hatayda-deprem-hatayda-kac-bina-yikildi-olu-sayisi-kac-oldu-1675659157018.jpg0x0-son-dakika-hatayda-deprem-hatayda-kac-bina-yikildi-olu-sayisi-kac-oldu-1675659156426.jpg0x0-son-dakika-hatayda-deprem-hatayda-kac-bina-yikildi-olu-sayisi-kac-oldu-1675659157065.jpg