Hatayspor Süper Lig'den çekildi!

Hatayspor Süper Lig'den çekildi!

Türkiye Futbol Federasyonu tarafından yapılan açıklama ile birlikte ligin geri başlama tarihinin 3-4 Mart gibi düşünüldüğünü ifade etmişti. Bunun ardından Hatayspor açıklama yaptı.

Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı Mehmet Büyükekşi tarafından yapılan açıklama ile birlikte Spor Toto Süper Lig'deki maçların ne zaman yeniden başlayacağı konusu hakkında "3-4 mart tarihinden itibaren başlatma kararı aldık" şeklinde açıklama yapmıştı. Yapılan bu açıklamanın ardından ise Hatayspor tarafından yeni açıklama geldi.

HATAYSPOR ÇEKİLME KARARI ALDI!

Konu hakkında daha önce TFF Başkanı Büyükekçi tarafından bu hafta oynanacak olan maçların iptal edildiği ifade edilmişti. Yeni tarihin de 3-4 Mart şeklinde açıklanmasının ardından Hatayspor tarafından da çekilme kararı alındığı ifade edildi.

Bu Sezon Maçlarda Olmayacak

Hatayspor tarafından yazı gönderilerek alınan bu karar hakkında, "Hatayspor Kulübü bugün yazı gönderdi. Bu sezon maçlarını oynamayacağını bize bildirdi. Gaziantep FK da ligden çekilmek isterse bu iki kulübümüzün hakları baki kalmak kaydıyla 17 takımla yola devam etmeyi planlıyoruz. Şu anda 19 takım var. Normalde 4 takım düşecekti. 3 takım gelecekti ve önümüzdeki yıl 18 takımla devam edecektik. 2 takımımızın çekilmesi halinde 2 takım düşecek. Aşağıdan 3 takım geleceği için, önümüzdeki yıl 20 takımla Süper Lig devam edecek." ifadelerine yer verildi.

Bu açıklamaların yanı sıra enkaz altında bulunan Christian Atsu hakkında da Büyükekşi, "Christian Atsu ile ilgili Hatayspor başkanımız ile görüştük. Siyahi bir kişinin enkaz altından kurtulduğunu ancak Christian Atsu mu değil mi bilmediğini söyledi. Tam bir netlik yok. İnşallah çıkarılan kişiler arasındadır." şeklinde konuştu.

Tüm bunlar ile birlikte de deprem bölgesinde bulunan vatandaşlar hakkında "Hatayspor ve Gaziantep FK'nın her türlü mali yüklerini bizler göğüslemek durumundayız." diyerek 1000 konteynerlik mahalle kurulacağını da açıkladı.