Hava depremin habercisi olabilir mi? Deprem olacağını havadan anlayabilir miyiz?

Hava depremin habercisi olabilir mi? Deprem olacağını havadan anlayabilir miyiz?

Korkutucu depremin meydana gelmesinin ardından Kahramanmaraş merkezli deprem çevre 10 ilde birçok yıkıma neden olurken vatandaşlar depremle ilgili araştırmalar yapıyor.

Üç gün önce sabah saatlerinde meydana gelen Kahramanmaraş depreminin ardından korkutucu görüntüler yayılmaya devam ederken enkaz altındaki vatandaşları kurtarma çalışmaları hız kesmeden devam ediyor. Gerek ekiplerin gerekse vatandaşların yardımı ile kurtarma çalışmaları yapılmaya devam ederken vatandaşlar bir sonraki deprem için araştırmalarına devam ediyor.

Korkutucu depremin meydana gelmesinin ardından Kahramanmaraş merkezli deprem çevre 10 ilde birçok yıkıma neden olurken vatandaşlar depremle ilgili araştırmalar yapıyor. OHAL'in ilan edilmesi ve Ulusal yas ilan edilmesine neden olan Türkiye'nin ikinci depreminin etkileri hala devam ederken acılı bekleyiş devam ediyor.

DEPREMİN GELECEĞİ ANLAŞILIR MI?

Korkutucu depremle ilgili araştırmalar vatandaşlar tarafından yapılmaya devam ederken ayrıca önlemler de alınmış durumda. Depremin üçüncü gününde dünya ülkelerinden de birçok arama kurtarma ekibi yardım için Türkiye'ye gelirken enkaz altındaki vatandaşları kurtarma çalışmaları hala sürüyor.

Depremin meydana gelmesinin ardından konuyla ilgili detaylı araştırmalar yapan vatandaş depremin habercisi olabilecek her türlü ayrıntıyı bulmaya çalışıyor. Depremin geleceği önceden anlaşılır mı? Hayvanlar depremin geleceğini hisseder mi? gibi soruların yanıtları aratılmaya devam ederken bilim adamları hayvanların depremi önceden hissettiğine dair net bir bilginin olmadığını söylüyor.

DEPREM GÖKYÜZÜNDEN ANLAŞILIR MI?

Bunun yanı sıra deprem sırasında havanın kızıl bir hal almasının da nedeni merak ediliyor. Depremi önceden bilmek tam anlamı ile mümkün olmasa da hayvanların deprem öncesi farklı hareketleri gözlemlenebiliyor. Kahramanmaraş'ta meydana gelen bir görüntü de depremden hemen önce ahırdaki ineklerin hareketlendiği gözlemlendi.

Depremin önceden geleceği eblli olmasa da yapılan birkaç açıklama doğrultusunda etrafta fazladan böcek ve karınca görülmesi gibi durumlar felaketin habercisi olabiliyor.