Hayvanlar depremi hisseder mi? Hangi hayvanlar depremi hisseder?

Hayvanlar depremi hisseder mi? Hangi hayvanlar depremi hisseder?

81 ilden deprem bölgesine yardım gönderilmeye devam ederken enkaz altında kalan vatandaşların kurtarma çalışmaları devam ediyor.

Depremin üçüncü gününde enkaz altında kalan vatandaşları kurtarma çalışmaları hala devam ederken acı haberler kadar mucizelere de tanıklık ediliyor. Kahramanmaraş merkezli meydana gelen 7.7 ve 7.4 büyüklüğünde meydana gelen depremin üçüncü gününde vatandaşların çaresizliği ve acılı bekleyişi hala devam ederken deprem bölgesine birçok yardım gönderiliyor.

81 ilden deprem bölgesine yardım gönderilmeye devam ederken enkaz altında kalan vatandaşların kurtarma çalışmaları devam ediyor. Meydana gelen Kahramanmaraş merkezli deprem çevre 10 ilde de büyük bir yıkıma neden olurken deprem bölgesinden gelen haberler Türkiye'yi yasa boğmuş durumda.

HAYVANLAR DEPREMİ HİSSEDER Mİ?

Türkiye'de ulusal yas ilan edilmesine neden olan Kahramanmaraş merkezli deprem özellikle Gaziantep, Adana ve Hatay'da etkisini büyük bir şekilde sürdürürken ekipler seferber olmuş durumda. Ölü sayısı artmaya devam ederken yaralı vatandaşların tedavisi yapılmaya devam ediyor.

Türkiye'nin ikinci büyük depreminin gerçekleşmesinin ardından Türkiye'de OHAL ilan edilirken 3 ay süreyle ilan edilen OHAL'in ardından dünya ülkeleri de yardıma geldi. Dünyada pek çok ülke Türkiye'ye arama kurtarma yardımı gönderirken herkes el ele verdi. Acılı bekleyişler, çaresizlik, yardım çığlıkları Türkiye'yi kahrederken vatandaşlar ellerinden geleni yapmaya devam ediyor.

HANGİ HAYVANLAR DEPREMİ HİSSEDER?

Depremin yaşanmasının ardından bir sonraki deprem bekleyişi artarken vatandaşlar deprem anında işlerine yarayabilecek her türlü konunun araştırmasını yapıyor. Özellikle de hayvanların depremi hissettikleri yönündeki söylemler hangi hayvanların depremi hissettiği konusunu araştırmaya iterken bazı kedi ve köpeklerin depremi hissettiği söyleniyor. Halk arasında bu konu bu şekilde lanse edilse de uzmanlar bunun kanıtlanmış bir durum olmadığını dile getiriyor.