Hazine ve Maliye Bakanlığı ek bütçe iddiasına yanıt verdi!

Hazine ve Maliye Bakanlığı ek bütçe iddiasına yanıt verdi!

Geçtiğimiz günlerde Hazine ve Maliye Bakanlığı’nın deprem felaketinden bütçede artışa gittiği iddiaları gündeme gelmişti. Bakanlık, çok konuşulan o iddiaya yanıt verdi. İşte ayrıntılar…

6 Şubat tarihinde Kahramanmaraş’ta meydana gelen ve hem şiddetleri hem de etki alanları sebebi ile “Asrın felaketi” olarak nitelendirilen depremler, Türkiye’yi derinden yaraladı. 11 ili etkileyen ve şimdiye kadar açıklanmış olan resmi verilere göre 46 bini aşkın kişinin hayatını kaybetmesine sebep olan yıkıcı depremler, ciddi maddi hasarlara da yol açtı. Yüz binlerce yapının yıkılmasına ve bir o kadarının da ağır, orta ve az olmak üzere farklı ölçeklerde hasar almasına neden olan depremler, kamuyu harekete geçirdi.

Deprem felaketinin meydana gelmiş olduğu günden bu yana hem deprem bölgeleri hem de depremzedeler için nakit desteklerini ortaya koyan kamu kurum ve kuruluşları, geçtiğimiz günlerde bir iddia ile gündeme geldi. Hazine ve Maliye Bakanlığı’nın deprem sebebi ile bütçe artışına gideceği ileri sürüldü. Bakanlık, gündeme bomba gibi düşen o iddia ile ilgili bir açıklamada bulundu.

BAKANLIKTAN YANIT GELDİ!

hazine-ve-maliye-bakanligi-ek-butce-iddiasina-yanit-verdi.png

Deprem felaketi sebebi ile bütçe harcamalarında gerçekleşecek olan artış ve senenin ilk iki ayında enflasyonun yüzde 10’a ulaşması nedeni ile Hazine ve Maliye Bakanlığı’nın ek bütçe kararı almış olduğu ileri sürülmüştü. Bakanlık, çok konuşulan o iddiaya yazılı bir açıklama ile karşılık verdi.

Hazine ve Maliye Bakanlığı tarafından yapılmış olan resmi açıklamada söz konusu iddialara karşı şu ifadeler kullanıldı: “Bazı mecralarda bakanlığımızın gündeminde ek bütçe olduğu ile ilgili olarak haberler yer almaktadır. Çıkan haberler gerçeği yansıtmamaktadır. Şimdilik bakanlığımızın gündeminde ek bütçe konusu bulunmamaktadır.”

“BASKI OLUŞTURACAK” İDDİASI!

Bakanlığın yalanlamış olduğu ek bütçe iddiasında senelik enflasyonun yüzde 24,9 olarak hesap edilmiş olduğu ve bütçenin bu orana göre şekillendirildiği ifade edilmişti. Aynı iddiada senenin ilk iki ayına ilişkin enflasyonun yüzde 10’a ulaşması sebebi ile parasal genişlemelerde bu oranın baskıya sebep olacağı ve bu yüzden de bütçe artışına gidilmek zorunda kalınacağı ifadeleri yer almıştı.