Haziran ayında aile destek ödemesi yapılacak mı? Aile destek ödemesi şartları nelerdir?

Haziran ayında aile destek ödemesi yapılacak mı? Aile destek ödemesi şartları nelerdir?

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından hazırlanan ihtiyaç sahibi ailelere her ay düzenli olarak ödenen Aile Destek Programı Haziran ayı ödemesinin ne zaman yatırılacağı ve Aile destek programının uzatılıp uzatılmayacağı merak konusu oldu.

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından her ay ödenen aile destek ödemesi bitecek mi? Yoksa devam mı edecek? Sorusu merak edilen konular arasında yerini en başta aldı. Peki aile destek ödemesi ne zaman bitecek? Aile destek ödemesi ile ilgili tüm bilgiler işte sizlerle birlikte...

Aile destek ödemesi ne zaman ödenecek?

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından hazırlanan ihtiyaç sahibi ailelere her ay düzenli olarak ödenen Aile Destek Programı için son ödeme tarihi Haziran ayı olduğu daha önceden belirlenmişti.

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından hazırlanan Aile Destek Programı kapsamında ihtiyaç sahibi ailelere en son ödeme Haziran ayı için yapılacağı ve Haziran ayı ödemesinin de Haziran ayının bir sonrasındaki ay olan Temmuz ayında ödeneceği bilgisi verildi.

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından belirlenen tarihten sonra, uzatılma kararı alınmaması ile birlikte destek ödemesi sona erecek.

Aile destek ödemesinden yararlan kişiler söz konusu destek ödemesinin yaptırıp yatırılmadığını e-Devlet uygulaması üzerinden sorgulama yaparak öğrenebilir

Aile destek ödemesi ne kadar?

Aile destek ödemesi adı altında yapılacak ödeme için hanede yaşayan kişi başına düşen aylık gelir aralığı baz alınarak ödenecek tutarları şu şekilde:

Hane de kişi başına düşen gelir 450 TL ve altı ise 1.250 TL olarak ödeniyor.

Hanede kişi başına düşen gelir 450 TL üzeri ve 911,15 TL altı olan ailelere 1.100 TL sosyal destek ödemesi yapılıyor.

Hanede yaşayan kişi başına düşen gelir 911,15 TL üzeri ve 1372,30 TL altı olan ailelere 950 TL olarak ödeniyor.

Hanede yaşayan kişi başına düşen gelir 1.372,30 TL üzeri ve 2.835,60 TL’den az olması durumunda 850 TL sosyal destek ödemesi yapılıyor.