HDP'li vekiller terörist cenazesini ziyaret etti

HDP'li vekiller terörist cenazesini ziyaret etti

22 Ocak'ta etkisiz hale getirilen teröristin cenazesine HDP Şırnak milletvekilleri Nuran İmir ve Hasan Özgüneş katıldı.

HDP'li vekiller terörist cenazesini ziyaret etti - Türkiye sınırları içerisinde bir tane bile terörist kalmadan sürdürülen operasyon artık kabından taştı. Sınır hattı ve ötesinde hain terör örgütü PKK'ya karşı yürütülen operasyon kapsamında 22 Ocak'ta Evin Encü adlı etkisiz hale getirilen teröristin cenazesine HDP'li vekiller katıldı.

PKK'lı terörist Encü'nin cenaze töreni düzenlendi. Terör örgütünün siyasi uzantısı HDP'den milletvekilleri törene katılım sağladı.

HDP Şırnak Milletvekilleri Nuran İmir ve Hasan Özgüneş ile birlikte HDP Şırnak il ve ilçe örgütlerinden cenazeye katılanlar oldu.

SKANDAL SÖZLER

HDP'li İmit, Kürt vatandaşlarının savaş sürüklendiğini iddia etti. İmir, 'Savaş ne kadar derinleşirse, toplum o kadar istikrar kaybeder. Savaşta ısrarları ise Kürt halkını savaş alanına sürüklemektir. Çünkü iktidarlarını ancak savaş yoluyla ayakta tutabilirler. Bu gerçek, tarihin her döneminde tekrarlanmıştır. Kürt sorunu bilinmeli ve çözülmelidir' dedi.

Teröristlere aman vermeyen Kahraman Türk Silahlı Kuvvetleri'nin geçtiğimiz yıl 3 bin 500 üzeri teröristi etkisiz hale getirdi.

Sözlerinin devamında skandal söylemlerde bulunan İmir, 'Nisan ayından bu yana en çok cenazenin verildiği yerlerden biri de Botan bölgesidir. Botan halkının duruşu tarihi bir duruştur. Bu savaşın yol haritasını da belirleyebilecek güce sahiptir.' diyerek konuştu.

terorist.webp

HPD'li vekiller son günlerde sınırlarımızda ve ötesine yürütülen operasyonlarda etkisiz hale getirilen teröristlerin cenaze törenlerine katılımlarını artırdı.

AYM'de var olan dava sürecinde Şubat ayı içerisine savunma yapacak.