Herkes onu Kim Milyoner Olmak İster yarışması ile tanımıştı! Deprem esnasında yaşadıklarını anlattı!

Herkes onu Kim Milyoner Olmak İster yarışması ile tanımıştı! Deprem esnasında yaşadıklarını anlattı!

Kim Milyoner Olmak İster yarışmasında elde ettiği başarı ile tanınan Arda Ayten, yarışmayı kazanması ile ün kazanan isim olmuştu. Kahramanmaraş merkezli depremde İskenderun'da olan Ayten yaşadıklarını anlattı.

Kim Milyoner Olmak İster yarışmasında 2019'da yarışmayı kazanması ile ün sahibi olan Arda Ayten buradan ün elde etmişti. Sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımlar ile Kahramanmaraş merkezli iki büyük depremde İskenderun'da olduğunu açıklayan Arda Ayten, yaşadıklarını paylaştı. Herkesin sevgisini kısa süre içerisinde kazanmayı başaran Ayten, ailesi ile birlikte deprem esnasında yaşadığı zor anları anlattı.

SANDIĞIMIZDAN DAHA BÜYÜK BİR ŞEYDİ BU!

Yaşadıklarını sosyal medya hesabından paylaşan Arda Ayten, “04.00 civarı uyumaktaydım. Annemin her seferinde şiddeti artan ‘Arda Arda’ seslerine uyandım. Gözümü açar açmaz üzerime devrilmekte olan dolabın kapaklarını fark ettim. Kendimi korumaya çalışarak dolaba direndim. Annem kapının açıklığında bana seslenirken dolabın altına sıkışıp kalmışım. Komşularımızdan biri yetişti, dolabı kaldırdılar ve gövdemi altından çıkarabildik. Üzerimize ne bulduysak giydik dışarı çıktık. Arabayla kenara çekip ne olduğunu anlamaya çalıştık. Önümde akın akın giden araba konvoyunu görünce aklım başıma geldi. Sandığımızdan daha büyük bir şeydi bu.” ifadeleri ile depremin yaşandığı ilk anda neler hissettiğinden bahsetti.

NEREYE GİDECEĞİMİZİ BİLEMEDİK!

Depremin ilk anından sonra dışarıya çıkmayı başaran Arda Ayten ve ailesi ardından “Nereye gideceğimize dair en ufak fikrimiz yokken üniversitenin kampüsünün içine doğru sürmeye başladık. Çevrede kimse yoktu ancak ileride bir ateş yanıyordu. Yanlarına gittik. Bize fazlasıyla iyi davrandılar. Ben ağlamaya başladım. Bayağı bir süre ağladım. Kamelyaların etrafını brandalarla sararak kendi çadırımızı yaptık" şeklinde konuşarak depremin ardından yaşanan çaresizliği bir kez daha gözler önüne serdi.

ZEHİRLENDİM!

Isınmak için çam odunları ile ısınmaya çalışan Arda Ayten ve ailesi, odunun kokusunu çektikten bir süre sonra bilincini kaybettiğini fark etti. Kar yağışı nedeni ile arabada da kalamadıklarından bahsederek, "Bir yerden sonra bilincimi kaybettiğimi, zehirlendiğimi fark ettim. Annemi de alıp dışarı çıktık." şeklinde konuşarak depremzedelerin yaşadıklarını bir bakıma açıkladı. Yapılan bu açıklama ile birlikte o bölgede pek çok vatandaşın daha yardıma ihtiyacı olduğunun üzerini çizdi.