Hollanda Türkiye'ye 3 milyon TL borçlu!

Hollanda Türkiye'ye 3 milyon TL borçlu!

Hollandalı korsan taksi uygulaması UBER'in Türkiye'ye 3 milyon lira ceza ödemesi gerektiği ortaya çıktı

UBER, Türkiye’de 3 milyon liralık bir ceza ile karşı karşıya olduğu için taksici esnafının tepkisini çekiyor. UBER, vergi kaybı ve yurtdışındaki ülkelerde aldığı cezalarla gündeme geliyor. Maliye, UBER’i Türkiye’de cezalandıracağını açıkladı.

UBER’in Türkiye’de Sisteme Üye Taksileri ve Araçlarına Kredi Kartıyla Ödeme Yaptığını Anlattı

UBER, Türkiye’de merkezi ya da şubesi bulunmayan bir şirket olduğu için sisteme kayıtlı olan taksiler ve diğer araçlara kredi kartıyla yapılan ödemeler Hollanda’ya gidiyor. Yani UBER’deki bir taksiden 100 liralık ödeme aldığında bu rakam yurtdışı bankalarına gönderiliyor. UBER’deki taksiciye 80 lira, UBER’e ise 20 lira veriliyor.

UBER’in Korsan Taşımacılık İddiaları

UBER Genel Merkezi, korsan taşımacılık iddiaları için, “İstanbul’daki UberXL araçlarımızda Ulaştırma Bakanlığı’ndan ve İstanbul Belediyesi’nden gerekli belgeler temin edildi ve vergimizi vererek çalışıyoruz. Gerekli belgelere (D2) sahip olduğumuz için korsan diye tabir edilen yasadışı taşımacılık unsurlarına uygulanan cezalar bize uygulanmamalı. Kanunun farklı şekillerde yorumlanması yenilikçi teknolojilerin önünü kapatıyor. Amerika’da New York, San Francisco, Los Angeles, Fransa’da Paris Uber’in en yaygın olarak kullanıldığı şehirlerden. Uber, ulaşım teknolojisiyle şehirlere katkı sağlamak için bütün dünyada bakanlıklar ve belediyeler ile el ele çalışıyor" açıklamasını yapmıştı.

Taksici Esnafının UBER’e Karşı Tek Omuzunu Tuttu

Taksici esnafının UBER’e karşı tek omuzunu tuttuğunu belirten İstanbul Taksiciler ve Esnaf Odası Başkanı Yahya Uğur, “Taksi şoförü arkadaşlarımız bu araçları gördüğü zaman plakalarını fotoğraflıyor. Çoğu araç da bağlanıyor" dedi.