Hububat fiyatlarına ramazan ayarı! Fiyatlarda düşüş bekleniyor!

Hububat fiyatlarına ramazan ayarı! Fiyatlarda düşüş bekleniyor!

Son dönemlerde kuraklığın da etkisi ile artan hububat fiyatlarına ilişkin konuşan yetkili isim, ramazan öncesinde bazı kalemlerde düşüş beklendiğini ifade etti. İşte ayrıntılar…

Yükselen enflasyon sebebi ile son dönemlerde fahiş seviyelere dayanan gıda fiyatları, tüketicilerin en temel gıda gereksinimlerini dahi karşılayamamalarına sebep oldu. Özellikle hububat ürünlerine yansıyan yüksek oranlı zamlar sebebi ile son dönemlerde isyan eden vatandaşlar, fiyatların en zaman düşüşe geçeceğini merak etmeye başladı.

Uzun süredir mevsim normallerinin çok çok üzerinde seyreden hava sıcaklıkları, hububat ürünlerine direkt olarak etki etti. Hali hazırda enflasyon sebebi ile fahiş seviyelere ulaşan fiyatlar, kuraklığın etkisi ile daha da zamlandı. Bu durum vatandaşları giderek daha da endişelendirirken yetkili isim kısa vadeli beklentilerini açıkladı. İstanbul Hububat Bakliyat Yağlı Tohumlar ve Mamulleri İhracatçıları Birliği (İHBİR) Başkanı Kazım Taycı, önemli bilgiler verdi.

ZAM BEKLENTİSİ YOK!

hububat-fiyatlarina-ramazan-ayari-fiyatlarda-dusus-bekleniyor-2.jpg

Artan hububat fiyatları ramazan yaklaştıkça vatandaşları daha da tedirgin etmeye devam ederken İHBİR Başkanı Kazım Taycı, fiyat beklentisine ilişkin önemli açıklamalarda bulundu. Taycı, o açıklamasında şu ifadelere yer verdi: “Nihai çıkacak olan miktarlara çok büyük bir etkisinin olacağını düşünmüyoruz. Bakla, tahıl ve hububat tarafında artı- eksi yüzde 10 oranı kabul edilebilir bir değerdir ancak yüzde 20- 30 ‘larda bir artış olmayacaktır. Şu an için öyle bir kuraklık ile karşı karşıya değişiz ancak sonuçta kuraklık dediğimiz şey yağışların az olması önemli bir problem.”

SU KULLANIMINA DİKKAT!

Ramazan ayında hububat, yağlı tohumlar ve mamuller ile bakliyat tarafından herhangi bir tedarik probleminin olmayacağını ifade eden Taycı, zam beklenmediğini aksine birkaç kalemde fiyatların düşeceğini belirtti. Deprem bölgesinde bulunan tarım alanlarının verimli kullanılması gerektiğine de dikkat çeken Taycı, ayrıca kuraklık sebebi ile su kullanımına da vurgu yaparak şu ifadeleri kullandı: “Sanayi tesislerimizden mümkün olduğunca doğru arıtma faaliyetleri ile geri dönüşümlü suyun kullanılabilmesi noktasında daha fazla yatırımlara ihtiyacımız var. Özellikle ısıtma ve soğutma amacı ile kullandığımız sular tekrar tekrar kullanabiliyor olmamız gerek.”