Hudut birlikleri sınırda 3 teröristi yakaladı

Hudut birlikleri sınırda 3 teröristi yakaladı

Milli Savunma Bakanlığı, Suriye'den ülkemize girmeye çalışan ve Yunanistan'a yasa dışı yollarla geçmek isteyen DEAŞ ve PKK/KCK terör örgütü mensubu 3 kişinin yakalandığını duyurdu.

Hudut birlikleri sınırda 3 teröristi yakaladı - Güvenlik güçleri ülkenin dört tarafını korumaya devam ediyor. Zorlu bölgelerde görev yapan hudut birlikleri yasa dışı yollarla ülkemize giriş yapmaya çalışan teröristleri yakalıyor. Son günlerde sınırda yaşanan hareketlilikte yasa dışı geçişin boyutu arttı. Bugün 3 kişinin daha geçişi engellendi.

Türkiye'den Yunanistan'a yasa dışı yollarla geçmek isteyen ve Suriye'den girişi engellenen 3 terörist yakalandı. İncelemeler sonucu 2'si DEAŞ, 1 kişi de PKK/KCK terör örgütü mensubu olduğu tespit edildi.

Milli Savunma Bakanlığı, konuya ilişkin açıklama yaptı. Paylaşımda, 'Hudut Kartallarımız, ülkemizden Yunanistan'a ve Suriye’den ülkemize yasa dışı yollarla geçmeye çalışan 3 kişiyi yakaladı. Yapılan inceleme sonucunda 2 şahsın DEAŞ, 1 şahsın da PKK/KCK terör örgütü mensubu olduğu belirlendi.' ifadelerine yer verildi.

r.webp

İçişleri Bakanlığı, PKK mensubu 4 teröristin ikna yoluyla güvenlik güçlerine teslim olduğunu bildirdi. 2023 yılında örgüt üyesi 5 kişi teslim oldu.

Kararlılıkla sürdürülen terörle mücadele hem sahada hem masada amansız mesai harcanıyor. Cumhuriyet'in 100. yılında dağda tek bir terörist kalmadan kısa sürede uzun yıllar elde edilemeyen başarı sağlandı. Teröristlere göz açtırmayan kahraman Mehmetçik, düzenlediği operasyonlarda gün geçtikçe örgüt mensubu teröristler sıkıştığı mağaradan teslim olmaya geliyor.

İkna yoluyla 24 saat içinde terör örgütü PKK'dan kaçan 4 teröristin güvenlik güçlerine teslim edildiği belirtildi.

Teslim olan teröristler 1992 ve 2015 yılları arasında örgüte katıldıklarını, Irak ve Suriye'de etkin faaliyet yürüttükleri aktarıldı. Bu yıl ikna yoluyla örgüt mensubu 5 kişi teslim oldu.