İçişleri Bakanı Soylu'dan flaş 'AHBAP' göndermesi: Devlete eş koşmaya çalışanlar varsa...

İçişleri Bakanı Soylu'dan flaş 'AHBAP' göndermesi: Devlete eş koşmaya çalışanlar varsa...

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu deprem ile ilgili tüm yardımların AFAD tarafından toplandığını vurgulayarak bunun dışında devlete eş koşmaya çalışanlar varsa gereği yapılacaktır diyerek AHBAP'ı üstü kapalı şekilde tehdit etti.

6 Şubat Pazartesi günü Kahramanmaraş merkezli 7.7 ve 7.6 büyüklüğünde 9 saat arayla gerçekleşen depremler Türkiye'yi adeta sarstı. 3 ay süre ile OHAL kararı çıkarıldı ve Milli yas ilan edildi. Bu felaketle birlikte Sosyal yardım platformu olan ve Şarkıcı Haluk Levent'in 2012 yılından bu yana kurucusu olduğu AHBAP tarafından yardım kampanyaları düzenlenmişti. İçişleri Bakanı Soylu ise bugün yaptığı açıklama ile yardımların AFAD tarafından toplanması gerektiğini vurgulayarak AHBAP'a göndermede bulundu.

bakan-suleyman-soyludan-deprem-magdurlarina-mujde-h1553158813-256fd5.jpg

İçişleri Bakanı Soylu'dan flaş 'AHBAP' göndermesi: Devlete eş koşmaya çalışanlar varsa...- Depremin 10'uncu gününde ise İçişleri Bakanı Süleyman Soylu Kahramanmaraş İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü’nde basın toplantısı düzenleyerek deprem bölgeleri hakkında açıklama yaptı. Soylu açıklamalarının yanında geçtiğimiz günlerde Devlet Bahçeli'nin devlete eş koşmaya çalışılıyor bunlarınki sahtekarlıktır diyerek hedef gösterdiği AHBAP ekibi ve BaBaLa TV hakkında üstü kapalı bir gönderme yaparak, 'devletle eş koşmaya çalışan varsa da gereği yerine getirilecektir' ibaresini kullandı.

Soylu AFAD yardımlarının kampanyası olduğunu belirterek, 'Yardım kampanyası AFAD tarafından gerçekleştiriliyor, onun için toplanan bağışlarla ilgili ne harcandı, ne kadar harcandı, bunun tamamen geçmiş dönemlerde olduğu gibi bu dönemde de aynı istikamette olacağını söylemek isterim. Bu konuda devletle eş koşmaya çalışan varsa da gereği yerine getirilecektir' dedi.