İçişleri Bakanlığı 20 Mayıs’ta 81 ilin Valiliğine genelge gönderdi!

İçişleri Bakanlığı 20 Mayıs’ta 81 ilin Valiliğine genelge gönderdi!

İçişleri Bakanlığı 20 Mayıs Cumartesi günü 81 il valiliğine yeni bir genelge gönderdi. Afetzedelerin gidiş-dönüş otobüs biletlerinin karşılanması istendi.

İçişleri bakanlığı Afet ve Acil Durum Yönetim Başkanlığı 20 Mayıs 2023 tarihinde 81 il valiliğine afetzedelerin geri dönüş işlemleri ve yol masrafları ödemeleri konulu genelge gönderdi. Genelgede diğer illerden afet bölgesine, afet bölgesinden geçici olarak yaşadıkları diğer illere gidiş-dönüş yapmak isteyenlerle ilgili tahliye taleplerinin karşılanması, işlemlerinin kesintisiz şekilde devam ettiği belirtildi.

Afetzede vatandaşların geri dönüş ve yol masraflarının karşılanması ve işlemlerinin yürütülmesi için valilik, kaymakamlık bünyesinde oluşturulan birimlerin görevlerine devam edeceği vurgulandı. İhtiyaç durumunda teknik ekipman ve personel bakımından destek sağlanacağı ifade edildi.

Başvuru noktalarından adres ve iletişim bilgileri; valilik, kaymakamlık, internet ve sosyal medya hesapları üzerinden paylaşılacak. Yol masraf belgesi talep eden depremzede vatandaşlar tahliye.afad.gov.tr adresinden sisteme giriş yapabilecek.

Müracaat noktalarına başvuran afetzedelerin bilet ücretleri karşılanacak. Kendi imkanlarıyla bilet alan afetzedelerin talep etmeleri halinde bilet ücretleri ödenecek.