İhracat rekoru duyuruldu! İki ayda 1,6 milyon dolarlık ihracat yapıldı!

İhracat rekoru duyuruldu! İki ayda 1,6 milyon dolarlık ihracat yapıldı!

İstanbul İhracatçı Birlikleri bünyesinde faaliyet gösteren ihracatçı firmalar, yeni bir ihracat rekoruna imza attı. İşte yılın ilk iki ayında yapılan ihracata yönelik detaylar…

Son dönemlerde özellikle savunma ve sanayi sektöründen gelen ihracat haberleri ile desteklenen ülke ekonomisi, yılın ilk iki ayında da büyük başarılara imza attı. İstanbul İhracatçılar Birlikleri, bünyesinde faaliyet gösteren ihracatçı firmaların yılın ilk iki ayında ihracat rekoruna imza atmış olduklarını bildirdi.

İstanbul İhracatçılar Birlikleri tarafından yapılmış olan açıklamaya göre yedi ihracatçı birliğine üye farklı şehirlerde hizmet veren 20 bini aşkın firma ile yılın ilk iki ayında milyar dolarlık ihracat yapıldı. Kurum, yapılan ihracata yönelik detayları paylaştı.

İHRACAT DETAYLARI BELLİ OLDU!

ihracat-rekoru-duyuruldu-iki-ayda-16-milyon-dolarlik-ihracat-yapildi.png

İstanbul İhracatçı Birlikleri tarafından paylaşılmış olan açıklamaya göre İstanbul ihracatçıları 181 ülke pazarına çeşitli ürünler sattı. Böylelikle ihracatçıların ülke ihracatındaki payı yüzde 4,9 olarak gerçekleşti. Birlik bünyesinde bulunan 7 ihracatçı birliğine üye farklı şehirlerde hizmet veren 20 bini aşkın firma ile bu senenin ilk iki ayı içerisinde yaklaşık olarak 1 milyar 640 milyon dolar tutarında ihracat yaptı.

Ocak ve şubat aylarında değer bazında en fazla ihracat 100 milyon dolar ile Irak’a gerçekleştirildi. Ülkeye en fazla kümes hayvanları, hayvansal mamuller, bakliyat, hububar ve yağlı tohumlar satıldı. Irak’ı Amerika, Almanya, Birleşik Krallık ve Rusya takip etti.

25 ÜLKEDE 60’A YAKIN ETKİNLİK PLANLANIYOR!

İstanbul İhracatçı Birlikleri Koordinatör Başkanı Müjdat Sezer, deprem felaketi sebebi ile ülkenin zor bir dönemden geçtiğini belirterek şu açıklamada bulundu: “Deprem felaketi ihracat rakamlarımıza da yansıdı. Bizler ihracatçı ailesi olarak depremzedelerimizin yaralarını sarmak için bütün gücümüz ile deprem bölgelerine koştuk. Bir taraftan da ihracatın artması amacı ile çalışmalarımızı sürdürdük. Her zaman olduğundan çok daha fazla çalışmamız ve ihracat yapmamız gerektiğinin bilincindeyiz. İstanbul İhracatçılar Birlikleri yeni yılda 25 ülkede yaklaşık 60 tane etkinlik yapmayı planlıyor. Etkinliklerin 25 tanesi Ticaret Bakanlığı’nın uzak ülkeler ihracat stratejisi doğrultusunda yapılacak. Ayrıca İstanbul İhracatçılar Birlikleri yeni yılda 10 ayrı ülkede gerçekleşecek olan 15 fuarın milli katılımı da düzenleyecek.”