İhtiyaç sahibi ailelere çocuk sayısına göre ödeme yapılacak! e-Devlet üzerinden başvuru!

İhtiyaç sahibi ailelere çocuk sayısına göre ödeme yapılacak! e-Devlet üzerinden başvuru!

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığınca yürütülen aile destek paketlerine bir yenisi daha eklendi. Çocuk sayısına göre Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı aylık para ödeme yapacağını duyurdu.

Yeni karar ile ailede yaşayan çocuk başına 2 çocuklu ailelere 350, 3 çocuklu ailelere 450 ve 4 çocuklu ailelere 450 TL aylık nakdi ödeme yapılacağını duyurdu. Bakan Derya Yanık 5 çocuklu ailelere kadar ödeme yapılacağını ve bu ödemelerin tek seferlik değil her ay çocuklara ulaştırılacağını duyurdu.

Başvuru detayları

Bakan Yanık, 2023 yılı başında tüm evlere yansıyan pahalılığın çocukların şahsi ve okul ihtiyaçlarını karşılayabilmek adına birçok ailenin zorlandığını biliyoruz, dedi. Öte yandan bu ihtiyaçlar yaş ve grubu ve okul seviyesine göre değişiklik gösterdiği için aileler yeni çözüm arayışlarına girdi.

Yeni kararla Çocuk Destek Bileşeni adı verilen pakette okula giden çocuğu olan aileler için sevindirici bir haber oldu. Aylık 1, 2 çocuk sahibi ailelere 350, 3 çocuk sahibi ailelere 450, 4 çocuğu olanlara 540 ve 5 çocuk sahibi olanlara ise 650 TL aylık ödeme yapılacağını belirtti. Haberin ardından aileler merakları başvuru ve ödemeleri nasıl alabileceklerine yöneltmiş durumda.

Çocuk destek bileşeni nedir? Nasıl istifade edilir?

Bakanlık açıklamalarında paketten istifade etmek isteyen ailelere nasıl başvuruda bulunacaklarını da belirtti. Aileler e-Devlet'in www.turkiye.gov.tr/aile-ve-sosyal-hizmetler-sosyal-yardim-basvuru-hizmeti adresinden bilgilerini girerek başvuruda bulunabilirler.

Aileler isterse interaktif yol yerine yüz yüze de başvuruda bulunabilirler. Yüz yüze başvurmak isteyen aileler için ilçe kaymakamlık binalarından yardım alınabilecek. Kaymakamlık binalarında görevliler tarafından verilen formu doğru ve eksiksiz bir şekilde doldurarak talep oluşturabilirsiniz.

Sosyal yardım destek paketi ilk şartı ne?

Sosyal yardım paketinden istifade etmek isteyen aileler öncelikle e-Devlet kapısı ya da bulundukları ilçelerin Kaymakamlık binalarına giderek resmi talep formu doldurmaları gerekiyor. Ardından aileler hakkında araştırma yapılıyor. Bu araştırmalar neticesinde gelir düzeyi asgari ücretin üçte biri seviyesinde olan aileler belirlenen aileler aylık nakdi yardım almaya hak kazanacaklardır. Aileler resmi başvuru süreçlerini yakından takip ederek yeni gelişmelerden haberdar olabilirler.

İstifade etmek isteyen vatandaşlar için de yeni programlar açıklandı;

  • Muhtelif Eğitim Yardımları Ana Okulu/Ana Sınıfı Yardımı
  • Eğitim Materyali Yardımı Öğrenci Barınma-Taşıma-Yemek Yardımı
  • Yükseköğrenim Öğrencilerine Yönelik Yardımlar
  • Şartlı Eğitim Yardımları Yabancılara Yönelik Şartlı Eğitim Yardımı (YŞEY)