İkinci el araba alacaklar dikkat! Galericiler pusuya yattı bekliyor: 15 gün uyarısı…

İkinci el araba alacaklar dikkat! Galericiler pusuya yattı bekliyor: 15 gün uyarısı…

İkinci el otomobil piyasasından sakinlik devam ederken galericiler tarih vererek uyardı. Herkes o tarihlerini bekliyor! Elinizdeki parayı çıkarmadan bir kez daha düşünün!

Son zamanlarda ikinci el araç piyasasında yaşanan durgunluk devam ederken, galericiler bu sene yapılacak seçimlerden dolayı bayram yoğunluğu beklemiyorlar. Ancak bazı galericiler, Ramazan Bayramı'na yaklaştıkça az da olsa bir hareketlilik oluşacağını düşünüyorlar. 250 ila 400 bin lira arasındaki ikinci el arabalar, vatandaşların en çok ilgi gösterdiği araçlar arasında yer alıyor. Ancak yüksek fiyatlar nedeniyle, bazı vatandaşlar daha uygun fiyatlı araçları tercih ediyorlar.

Geçtiğimiz ay yaşanan deprem felaketi ikinci el araç piyasasını oldukça olumsuz etkiledi. Araç fiyatlarının yükselmesiyle birlikte, piyasada adeta durgunluk yaşandı. Son günlerde fiyatlarda bir artış olsa da beklenen hareketlilik bir türlü sağlanamadı. Piyasada araç sıkıntısı yaşanması ve seçimlere kısa bir süre kalması da ikinci el araç piyasasını olumsuz yönde etkiledi. Eskişehirli galericilerin bir kısmı bayram yoğunluğu beklerken, diğer bir kısmı ise bu sene seçim dönemi olduğu için bayram yoğunluğu beklemiyorlar.

GALERİCİLERDEN 15 GÜN UYARISI

Eskişehir’de 15 yıldır galericilik yapan Mutlu Saygın, ikinci el araç piyasasının şu anda biraz yavaş gittiğini söyledi. Bayramın yaklaşmasıyla birlikte piyasanın 10-15 gün içinde hızlanmasını beklediğini ifade eden Saygın, fiyatların hareketliliği etkilediğini belirtti. Bayram tatilinde insanların tatile ve gezilere gitmek istediklerine dikkat çeken Saygın, bu sayede piyasada hareketlilik beklentilerinin olduğunu dile getirdi. Saygın, 250 bin TL ve 400 bin TL fiyat aralığındaki araçların çok hızlı satıldığını belirterek, vatandaşların alım gücünde yaşanan düşüş nedeniyle 250 bin TL değerindeki araçlara yöneldiklerini ifade etti.

SEÇİM 2. EL PİYASASINI ETKİLEYECEK Mİ?

ikinci-el-araba-alacaklar-dikkat-galericiler-pusuya-yatti-bekliyor-15-gun-uyarisi.png

Uğur Kaplan, 40 yıldır galericilik yaptığını belirterek, deprem ve enflasyon gibi belirleyicilerin 2. el araç piyasasının durgun seyretmesinde büyük etkisi olduğunu vurguladı. Seçimlerin belirsizlik yarattığını söyleyen Kaplan, “Şu anda ikinci el araç satış piyasası çok durgun. Eskiden bayramlarda çok hareketlilik yaşanırdı. Ancak seçim sonrası bir hareketlenme bekliyoruz. Şu anda en çok talep 200 bin TL fiyat aralığındaki araçlara yönelik. Ancak bu fiyatlara uygun ve güzel bir araç bulmak oldukça zor” dedi.