İlhan Mansız'dan anlamlı hareket! O formayı depremzedeler için bağışladı!

İlhan Mansız'dan anlamlı hareket! O formayı depremzedeler için bağışladı!

Efsanevi futbolcu İlhan Mansız, deprem felaketine sessiz kalmadı. Mansız hem kendisi hem de Türk futbol tarihi adına önemli olan bir bağışta bulundu. İşte ayrıntılar…

Dünyanın konuştuğu hatta ve hatta seferber olduğu Kahramanmaraş merkezli deprem felaketinin ardından depremzedeler için bağışlar yapılmaya devam ediliyor. Birçok kurumun, iş insanının ve ünlü ismin yanı sıra futbol camiası da depremzedeler için elini taşın altına koyarak onların yaralarını olabildiğince hızlı bir şekilde sarmaya çalışıyor.

Deprem felaketinin meydana geldiği an itibari ile birçok basketbolcunun yanı sıra bazı futbolcular da depremzedeler için ayni ve nakdi yardımlar yapmaya başladı. Bu kapsamda ünlü futbolcuların büyük bir bölümü formalarını satışa çıkarırken son açıklama İlhan Mansız’dan geldi. Türk futbol tarihinin en değerli isimleri arasında yer alan Mansız, formasını satışa çıkardığını açıkladı.

O FORMAYI SATIŞA ÇIKARDIĞINI DUYURDU!

ilhan-mansizdan-anlamli-hareket-o-formayi-depremzedeler-icin-bagisladi-2.jpg

Eski futbolcu İlhan Mansız da depremzedelere karşı sessiz kalmayan isimler arasında yer aldı. Milyonlarca insanı derinden etkileyen felaketin ardından harekete geçen Mansız, bir formasını açık artırma yolu ile satışa sunduğunu açıkladı.

2022 FIFA Dünya Kupası çeyrek finalinde Senegal ile oynanan maçta giymiş olduğu formayı satışa çıkardığını duyuran İlhan Mansız, açık artırmanın başlangıç fiyatını 1 milyon TL olarak açıkladı. Mansız, forma satışından elde edilecek gelirin tamamını depremzedeler için bağışlayacağını ifade etti.

FORMANIN ANLAMI ÇOK KONUŞULDU!

İlhan Mansız’ın depremzedeler için satışa çıkarmış olduğu formanın, yalnızca Mansız için değil Türk futbol tarihi için de oldukça önemli bir anlama sahip olduğu ortaya çıktı. Eski futbolcu, 2022 FIFA Dünya Kupası’nın çeyrek finalinde Senegal ile oynanan maçta o formayı giymiş ve o maçta o forma ile atmış olduğu gol ile milli takımın ayrı finale yükselmesini sağlamıştı.

İlhan Mansız’ın, üzerinden tam 21 yıl geçmiş olmasına rağmen Türk futbolunun en önemli başarılarından birisi olarak konuşulmaya devam edilen bir karşılaşmada giydiği formayı depremzedeler için açık artırma ile satışa çıkarmış olması, sosyal medyanın gündemine oturdu. Sosyal medya kullanıcıları Mansız’a desteğinden ötürü teşekkürlerini iletti.