İmamoğlu harekete geçiyor: CHP’de büyük değişim rüzgarı!

İmamoğlu harekete geçiyor: CHP’de büyük değişim rüzgarı!

Ekrem İmamoğlu bugünden itibaren harekete geçtiğini belirtti. Yaptığı açıklamalarla CHP’de büyük bir değişim rüzgarı estiren İmamoğlu ‘’her alanda değişim şart’’ dedi ve şu flaş açıklamalarda bulundu;

Kemal Kılıçdaroğlu’nun Erdoğan karşısında bir kez daha yenilgi yaşaması Cumhuriyet Halk Partisi’nde farklı seslerin yükselmesine neden oldu. Seçim sonuçlarının belli olması sonrasında Kemal Kılıçdaroğlu, istifa iddialarını gölgede bırakırken İBB Genel Başkanı Ekrem İmamoğlu, bugün yaptığı açıklamalarla CHP içinde büyük değişim rüzgarlarını estirdi.

İmamoğlu’nun açıklamalarını değerlendiren gazeteci İsmail Saymaz, İmamoğlu’nun ‘’her alanda değişim şart’’ sözleri ile çıkışına dikkat çekti. Saymaz ‘’İmamoğlu’un bahsettiği değişim, parti içinde ve muhalefet ortaklarında değişim’’ şeklinde yorumladı. ‘’Bugün İmamoğlu saat 21:00’da İstanbul’da düzenlenen Fetih programında ‘’meşale yakmaya ve değişim yapma çağrısında bulunacak’’ diyen Saymaz, ‘’İmamoğlu’nu CHP genel Merkezi dışında farklı bir hatta göreceğiz’’ dedi.

İmamoğlu’nun CHP’nin dışında kendine ayrı bir yol izleyeceğini söyleyen İsmail Saymaz, İmamoğlu’nun bu yürüyüşünün CHP Genel Merkezi dışında olacağını ama ‘’CHP’nin tabanında olup olmayacağını kestiremiyorum. Dolayısı ile Ekrem İmamoğlu’nun bilinçli/iradi bir siyasal yolculuğa çıkacağına şahit olacağız’’ dedi.

Ekrem İmamoğlu’nun siyasi yasak konusuna da değinen İsmail Saymaz ‘’Ortada şöyle bir manzara var. Ekrem İmamoğlu aday olacak mı olmayacak mı? Bunun yanıtını birazda Yargıtay verecek. Çünkü hepimizi biliyoruz; İmamoğlu hakkında YSK üyelerine hakaretten açılan dava bir proje davadır. Beş tepede tasarlanmış bir projedir. Ve bu dava tasarlanırken ceza verileceği öngörülerek tasarlandı. Bu davanın tek bir amacı vardı; İmamoğlu’nun Cumhurbaşkanı adaylığı rekabetinden düşürmek. Çünkü en korktukları aday Ekrem İmamoğlu’ydu. Daha sonra İmamoğlu değil de Kılıçdaroğlu’nun adaylığı kesinleşince bu dava rafa kaldırıldı.

Şimdi Ekrem İmamoğlu’nun siyasi mücadelesine bağlı olarak o davadaki seyri de gözlemleyeceğiz. İmamoğlu’nun tekrar Belediye Başkanı adayı olması yada herhangi bir siyasi yolculuğun başına geçmesi halinde bu dava ceza ile bitebilir. Bu durumda İmamoğlu’na siyasi yasak gelir. Bu durumda belediye başkanlığından ve infaz süresi boyunca siyasi parti üyeliğinden olur. Fakat bu 2 yıllık bir süre. Bu 2 yıllık süre sonunda Ekrem İmamoğlu yeniden ve daha güçlü bir şekilde Türkiye siyasetine girer.’’ Dedi.