İstanbul Büyükşehir Belediyesi duyurdu! Saat 18.00'dan sonra dikkat!

İstanbul Büyükşehir Belediyesi duyurdu! Saat 18.00'dan sonra dikkat!

Az önce sosyal medya hesabından İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından vatandaşlara bir uyarı yapıldı. Yapılan uyarıda kar fırtınası nedeni ile dikkatli olunması gerektiği ifade edildi.

Bugün İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılan son açıklamalara göre İstanbul'da yaşayan vatandaşların olumsuz hava koşullarına karşı dikkatli olması gerektiği ifade edildi. Yapılan bu açıklama ile birlikte kaşanması beklenen yoğun kar yağışı nedeni ile vatandaşların saat 18.00'dan sonra dışarı çıkmaması ve mümkün olduğunca evde kalmaları gerektiği açıklandı.

İBB VATANDAŞLARI UYARDI!

Belediye tarafından yapılan açıklama ile birlikte "Değerli İstanbullular; kentimizde saat 18.00 sıralarında şiddetli kar yağışı başlayacaktır. Zaruri işi olmayan vatandaşlarımızın bu saatten önce evlerine dönmeleri ekiplerimizin karla mücadelesini kolaylaştıracaktır" şeklinde yapılan açıklamalar ile birlikte vatandaşların olumsuz hava koşullarından etkilenmemesi için dikkat etmesi gerekenler ifade edildi.

METEOROLOJİ AÇIKLAMA YAPTI!

Yurt genelinde hava durumunun nasıl olacağı merak edilirken konu ile ilgili Meteoroloji tarafından "Ülkemiz genelinin çok bulutlu ve yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Kıyı Ege, Akdeniz kıyıları ve Doğu Karadeniz kıyılarında yağmur ve sağanak, yağış alan diğer yerlerde karla karışık yağmur ve kar şeklinde görülmesi beklenen yağışların, Marmara'nın doğusu ve güneyi, Akdeniz'in iç ve yüksek kesimleri, İç Anadolu'nun güneyi ve doğusu, Batı Karadeniz geneli, Orta Karadeniz'in iç kesimleri, Doğu Anadolu'nun batısı ve güneyi ile Güneydoğu Anadolu'nun kuzeyinde ve doğusunda kuvvetli olması bekleniyor. İç ve doğu kesimlerde buzlanma ve don ile birlikte yer yer pus ve sis görüleceği tahmin ediliyor. Doğu Karadeniz'in iç kesimleri ile Doğu Anadolu'nun güneydoğusunda yüksek kar örtüsüne sahip eğimli yamaçlarda çığ riski bulunmaktadır." şeklinde uyarılar yapıldı.

Bunun yanı sıra da Marmara bölgesi için yapılan uyarıda, "Yapılan son değerlendirmelere göre; bugün (Pazartesi) halen batı bölgelerde etkili olan kuvvetli rüzgar ve fırtınanın, bu gece ve yarın (Salı) da Marmara’nın kuzey ve batısı ile Kıyı Ege’de kuzey yönlerden etkili olmaya devam ederek kuvvetli ve fırtına (50-75 km/sa), İstanbul’un Avrupa Yakası’nın batısında yer yer hamleli (80 km/sa) kuvvetli fırtına şeklinde esmesi beklendiğinden çatı uçması, ağaç ve direk devrilmesi, yağış olan yerlerde tipi şeklinde yağış ile ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir." ifadeleri ile vatandaşların bu süreçte dikkat etmesi gerekenler açıklanmış oldu.