İstanbul'u yeniden ayağa kaldıran adam: Osman Nuri Kabaktepe

İstanbul'u yeniden ayağa kaldıran adam: Osman Nuri Kabaktepe

AK Parti İstanbul İl Başkanı Osman Nuri Kabaktepe, görevi devraldığından bu yana yaptığı çıkışlar ve sosyal medya paylaşımlarıyla, İstanbul’da deforme olan heyecan ve sinerjiyi yeniden ayağa kaldırmayı başardı.

AK Parti İstanbul İl Başkanlığı için ismi açıklandığında bir çok kesimde ihtiyatlı bir tavra sebep olan Osman Nuri Kabaktepe, göreve başladığı günden bu yanaki çıkışları ve sosyal mecralardaki mesajlarıyla, İstanbul’da kaybolan heyecan ve sinerjiyi yeniden ayağa kaldırdı.

Basına verdiği röportajlarda 2023 için kararlı ve azimli bir profil çizen AK Parti İstanbul İl Başkanı Osman Nuri Kabaktepe, bütün olumsuzluk ve algı operasyonları karşısında sürekli sessizliği seçen önceki dönem İl Başkanının aksine, ilk sosyal medya mesajında CHP’nin İstanbul’u getirdiği içler acısı durumu ironik bir dille eleştirdi. Kabaktepe, çöp dağlarına yeniden sahne olan CHP belediyeciliğine dair sosyal medyadan yaptığı paylaşımda “Biz 94 ruhundan bahsedince, CHP'liler kayıtsız kalamamış, dönemin çöp dağlarıyla İstanbulluları tekrar buluşturmak için harekete geçmişler :)

Sevgili gençler, sene olmuş 2021. Bırakın bu çöpleri ‘ajans’ toplasın. Gelin biz sizinle büyük ve güçlü Türkiye hedeflerimizi konuşalım.” ifadelerini kullandı. Kabaktepe’nin bu paylaşımı bir anda on binlerce beğeni, 10 bini aşkın paylaşım ve 2 bin civarında yorumla destek buldu.

AK Parti İstanbul İl Başkanı Osman Nuri Kabaktepe, İstanbul’u 2023’te yeniden almaya yönelik kararlılık ve iradesini de içeren bir başka paylaşımında ise, “Tarihiyle, kimliğiyle, ufkuyla İstanbul bizimdir; biz de İstanbul'a aitiz. Bu hasret sona erecek. Bunun ilk büyük sonucu 2023'te görülecek. 2024'te de İstanbulluların takdiriyle İstanbul'u kazanacağız. Biz çoktan sefere çıktık bile” ifadelerine yer verdi. Kabaktepe’nin bu paylaşımı da bir anda binlerce etkileşim aldı.

AK Parti İstanbul İl Başkanı Osman Nuri Kabaktepe, bütün kesimlere ulaşmak için dijital ve sosyal medya mecralarının tümünü aktif bir şekilde kullanmaya çalışırken aynı zamanda genel gündem, genel siyaset, AK Parti ve Recep Tayyip Erdoğan’a yönelik saldırılar karşısındaki nükteli paylaşımları, kuşatıcı mesajları ile AK parti tabanında bir anda büyük bir ilgiye mazhar oldu.

En çok gayreti genç kuşaklara dokunmaya, onlara mesaj vermeye ve onlarla etkileşimde olmaya gösterdiği görülen AK Parti İstanbul İl Başkanı Kabaktepe, bu çerçevede her mecrada görünmeyi de ihmal etmedi. Son dönem trend haline gelen Clubhouse uygulamasında da bulunan Kabaktepe, bu yöndeki payllaşımında da “Bu gece Clubhouse’da 94 Ruhu, 28 Şubat ve Z Kuşağını konuştuk. Çok keyifli bir sohbetti benim için. Tüm katılımcılara teşekkür ederim. Sorularınızı yanıtlamak ve çalışmalarımızı anlatmak için fırsat buldukça bu platformlarda sizlerle buluşacağım” ifadelerini kullandı.

Kabaktepe, muhalefetin algı oluşturma gayretlerine de yerinde ve o algıları bozan mesajlarla darbe vururken bu yönde yaptığı “Algı oluşturmakla, simülasyonlarla hizmet edemez, İstanbul'u yönetemezsiniz. Her şeye cevap yetiştirerek, ajanslardan ürettiğiniz kalıp reklam cümleleriyle İstanbul'u yönetemezsiniz. İş ve hizmet üreterek, çözüm üreterek İstanbul'u yönetebilirsiniz” paylaşımı 10 bini aşkın beğeni ve binlerce etkileşim aldı.

Kabaktepe’nin yaptığı “Biz Maltepe'nin çöplerle dolu sokaklarını konuşurken, vizyon yoksunu İBB de boş durmamış ana arterlere renk katan dikey bahçelerin sökümüne tekrar başlamış. Belediyecilik bu mudur? Hiç merak etmeyin, 2024'te İstanbulumuzu yeniden çiçek gibi yapacağız” şeklindeki sosyal medya mesajı ve aldığı etkileşimler, İstanbul’da AK Parti tabanında kaybolan heyecanın birlik ve bütünlüğün ve hedefe odaklanma stratejisinin yeniden tüm tabana yayıldığını bir kez daha gözler önüne serdi.

AVAZTÜRK