İşverenlere asgari ücret desteği SGK’dan! O desteğin ayrıntıları belli oldu!

İşverenlere asgari ücret desteği SGK’dan! O desteğin ayrıntıları belli oldu!

Sosyal Güvenlik Kurumu tarafından verilen destekler kapsamında işverenler de yer aldı. Sosyal Güvenlik Kurumu işverenlere 6 ay süre ile nakdi destek sağlayacağını açıkladı.

Sosyal Güvenlik Kurumu tarafından yapılan desteklere işverenler de dahil oldu. Sosyal Güvenlik Kurumu, asgari ücret desteğinin merhaba olacağını ve işçi başına aylık 400 TL tutarındaki bu desteğin 6 ay süre ile uygulanacağını açıkladı.

Sosyal Güvenlik Kurumu tarafından yapılan açıklamalarda, asgari ücret desteğinden evde bakıcı ve gündelikçi çalıştıranların da yararlanabileceği bilgisi yer aldı. SGK tarafından yapılan bu açıklamanın ardından birçok kişi, asgari ücret desteğinden yararlanma şartlarını araştırmaya başladı. İlgili destek SGK tarafından 6 ay süreyle uygulanacak olup, işçi başına aylık 400 TL ödenecek.

DESTEKLER OTOMATİK OLARAK YAPILACAK

headline.jpg

Sosyal Güvenlik Kurumu tarafından yapılan açıklamalarda işçi başına günlük 13,33 TL, aylık ise 400 TL tutarında asgari ücret desteğinin yapılacağı bildirildi. Bu destekten yararlanmak için herhangi bir başvuru şartının aranmayacağı, Sosyal Güvenlik Kurumu gerekli koşulları sağlayan işçiler için asgari ücret desteğine dair işlemlerin otomatik olarak başlatılacağını ifade etti. Bunun yanı sıra destekten yararlanmaması gereken işverenler ile kamu kurum ve kuruluşlarının da sosyal güvenlik kurumuna başvurarak desteğin sona erdirilmesini talep etmeleri gerektiği açıklandı. Bu süre zarfında yararlanılan asgari ücret desteği ise, Sosyal Güvenlik Kurumu tarafından faizsiz bir şekilde geri alınacak.

SENDİKALI İŞYERLERİNDE AYLIK 15 BİN TL ESAS ALINACAK

Habertürk’ten Ahmet Kıvanç’ın haberine göre; sendikalı işyerlerine yönelik desteklerde 250 TL günlük kazanç yerine 500 TL günlük kazanç esas alınacak. Sendikalı işyerlerine sağlanan haktan, 1 Ocak ile 31 Aralık 2023 tarihleri arasında toplu iş sözleşmesi bulunan iş yerleri yararlanacak. Toplu iş sözleşmesi olduğu halde destekten yararlanmamış işletmeler, destek kapsamına alınabilmesi için Çalışma Genel Müdürlüğüne başvuracak.