İYİ Parti seçim günü gençlere maddi destek verecek

İYİ Parti seçim günü gençlere maddi destek verecek

İYİ Parti Sözcüsü Kürşad Zorlu, seçim günü öğrencilerin ikamet ettiği bölgelerde oy kullanmalarına engel teşkil eden gelişmeler üzerine Yüksek Seçim Kurulu'na başvuru yapacaklarını, çözüm bulunamadığı an maddi destek verileceğini açıkladı.

İYİ Parti seçim günü gençlere maddi destek verecek - 2023 genel seçimlerine 3 ay kala siyasi partiler seçim hazırlıklarına başladı. Dün, Millet İttifakı'nı oluşturan altılı masa 1 yıldır üzerinde çalıştığı Ortak Politikalar Mutabakat Metni'ni Ankara ATO Congresium'da düzenlenen programda kamuoyuna duyurdu. İçeriğinde mutabık kılınmayan maddeler parti sözcüleri tarafından açıklandı. Masada yeni kriz doğdu.

İYİ Parti, 2023 seçimlerine büyük önem veriyor. Güçlendirilmiş parlamenter sistemi savunan Meral Akşaner, başbakan olma hayaliyle gençler üzerinde yeni bir girişime başlayacağı söyleniyor.

İSVEÇ YÖNETİMİ MAHKEME SÜRECİ

İsveç'te Kur'an-ı Kerim'in yakılması hakkında eyleme izin veren İsveç hükümetini mahkemeye verdiklerini anımsatan Zorlu, süreci takip edecekleri ve sonucunun da milletle paylaşılacağını söyledi.

Her ay düzenli olarak TÜRK-İŞ'in araştırmasını ele alan Zorlu, Ocak 2023'te 4 kişilik bir ailenin açlık sınırı 8 bin 864 lira, yoksulluk sınırı ise 28 bin 874 lira olduğuna vurgu yaptı.

AÇLIK SINIRI VE ASGARİ ÜCRET

Asgari ücretin her ay cebe girmeden eriyip gittiğini savunan Zorlu, 'Neydi o zam? 8 bin 506 lira. Açlık sınırı ne bugün? 8 bin 864 lira. Daha asgari ücretlinin cebine girmeden rakam uçup gitti.' dedi.

TÜRK'İŞ'in Akara'dan toplandığı gıda fiyat verilerine ilişkin Zorlu, geçen az baz etkisiyle yüzde 98,4'e düşen yıllık gıda enflasyonu bu ay yüzde 108,6'ya yükseldiğini ifade etti.

İYİ Parti'nin Gençlik Politikaları Başkanlığı, ilerleyen günlerde partinin önemli politikalar yürüttüğünü çalışmaların tamamlandığında 18 Şubat'ta Ankara Arena Spor Salonu'nda 'Büyük Gençlik Buluşması' gerçekleştireceklerini planları burada aktaracaklarını belirten Zorlu, 6 milyon gencin ilk defa sandık başına gideceğini belirtti.

İYİ PARTİ'DEN GENÇLERE DESTEK

Yüksek Seçim Kurulu'na seçim günü sandık başına gidecek öğrenim gören gençlerle ilgili Zorlu, 'Hiçbir parti ayrımı gözetmeden bu başvuruyu yapan tüm arkadaşlarımızın bulundukları illere giderek oy kullanmalarını ve daha sonra öğrenim gördükleri yere dönmelerine imkan tanıyacağız, bu konuda maddi desteği biz karşılayacağız.' ifadelerini kullandı.

13 Şubat öncesinde liderler arasında görüşme trafiği yaşanacak. Saadet Partisi ev sahipliğinde düzenlenecek 12'nci toplantıda aday belirleme sürecine giriş yapılarak ay içinde Millet İttifakı cumhurbaşkanı adayı açıklanacağı bekleniyor.