İYİ Parti'li Gökçeada Belediye Başkanı Ünal Çetin'in rüşvet konuşmaları ortaya çıktı

İYİ Parti'li Gökçeada Belediye Başkanı Ünal Çetin'in rüşvet konuşmaları ortaya çıktı

Yolsuzluk ve rüşvet operasyonunda tutuklanan Gökçeada Belediye Başkanı Ünal Çetin ve beraberindeki şüphelilerin aralarında arazi anlaşmazlığında rüşvet konuşmalarına erişim sağlandı.

İYİ Parti'li Gökçeada Belediye Başkanı Ünal Çetin'in rüşvet konuşmaları ortaya çıktı - Türkiye geneli son zamanlarda il ve ilçe belediyelerinde artan rüşvet ve yolsuzluk operasyonu kapsamı genişletildi.

Geçtiğimiz günlerde hakkında soruşturma başlatılan CHP'li belediyelerin ardından İYİ Parti'li belediyelerin de yolsuzluk iddialarına karıştığı mahkeme süreci ve sonrasına ilişkin gelişmeler kamuoyuyla paylaşıldı.

Yolsuzluk ve rüşvet operasyonu kapsamında 31 Ocak'ta Gökçeada Belediyesi'ne düzenlenen operasyonda Belediye Başkanı Ünal Çetin, Belediye İmar Müdürü S.D., eski İYİ Parti Gökçeada İlçe Başkanı H.E., devlet memuru E.B. ile müteahhitler R.G. ile B.B. gözaltına alınarak hakkında işlem başlatıldı.

Emniyette işlemleri tamamlanan şüpheliler adliyeye sevk edildi. İmar uygulamalarında zanlıların usulsüz ruhsat verdiği ve müteahhitlerden rüşvet aldıkları iddia edilen Ünal Çetin ile İmar Müdürü S.D. ile rüşvete aracılık ettiği öne sürülen H.E. tutuklandı.

Ünal Çetin, İYİ Parti'de Meral Akşener'in en güvendiği isimlerin başında geldiği söyleniyor. Akşener, geçtiğimiz yaz Ünal Çetin'in oğlunun düğününde nikah şahidi olmuştu.

bulent-cetin-telefon-konusmasi.webp

Rüşvet olaylarının detaylarına erişildi. Müteahhit E.B.'nin telefon konuşmaları deşifre edildi. Şebekenin satıştan elde ettiği gelirleri pay edememesi üzerine gelişmeler yaşandı. Birbirlerini tehdit ettikleri ortaya çıktı.

Çetin, geçe yıl şebekeden ayrı E.B.'nin arazi satın aldığını öğrenmesi iki ismin arasını açtı. E.B.'yi arayarak göze battığını ve ilçede dedikodu olduğunu söylediği belirtilen Çetin'in şirket adına alınan bazı arazileri devretmesini istediği öne sürüldü.

E.B.'nin İyi Parti eski İlçe Başkanı Hasan Erdem'in yer aldığı şebe üyelerine karşılıksız bedel almadan devrettiği söyleniyor.

BÜLENT ÇETİN TELEFON KONUŞMASI

Belediye Başkanı Çetin'den üstüne düşen payı istediği söylenilen E.B.'nin telefon görüşmelerinde,

E.B., 'Ben hakkımı istiyorum. Bizim ortak yaptığımız bir ticaret bu. Bak seni fena patlatırım, şaka yapmıyorum.' dediğine ulaşıldı.

Çetin, 'Lan saçmalama, geri zekalı geri zekalı konuşma. E.’ye sattığın yerden R.’le ortak aldığınız yerden benim haberim bile olmadı. Sen bana neyin hesabını soruyorsun? Lan s…. şimdi benim canımı sıkma. Sana yaptıklarım, yapacaklarım… Patlatırsan patlat, patlatmazsan namertsin.' ifadelerini kullandı.

İçişleri Bakanlığı, tedbiren Çetin'i görevinden uzaklaştırdı.