İzmir’de oturanlar aylık 3 bin lira yardımı verilecek: Nisan ayından itibaren…

İzmir’de oturanlar aylık 3 bin lira yardımı verilecek: Nisan ayından itibaren…

İzmir’de yaşayan binlerce vatandaşı ilgilendiriyor. Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum kira yardımı açıklamasında bulundu. Buna göre, İzmir’de kira yardımı 3 bin TL olarak verilecek.

Evini kentsel dönüşüm ile yenileten vatandaşlara kira yardımları veriliyor. İzmir’de kira yardımı almak isteyenleri ilgilendiren bir gelişme yaşandı. Buna göre, kira yardımlarında miktar yükseltildi. İzmir’de kira yardımları 3 bin TL olarak ödenecek. Nisan ayından itibaren vatandaşlar yeni kira yardımlarını alabilecekler.

Bakan Kurum konu ile ilgili açıklamada şu ifadeleri kullandı:

"Şu an bakanlığımız bünyesinde kira yardımı alan vatandaşlarımıza kentsel dönüşümü desteklemek amacıyla İstanbul'da 1.500 lira olan kira yardımını 3 bin 500 liraya çıkarıyoruz. Anadolu'da büyük illerimiz Ankara'mız, Bursa'mız, Antalya'mız ve İzmir'imizde 3 bin liraya çıkarıyoruz. Diğer Büyükşehirlerimizde 2 bin 500 liraya çıkartıyoruz. Kalan diğer illerimizde kira yardımını 2 bin liraya çıkartıyoruz. Nisan ayından itibaren inşallah yeni kira yardımlarını vatandaşlarımızın hesaplarına yatıracağız."

Kira yardımı için başvuru yapılması

İzmir Valiliği Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürlüğü internet sayfası üzerinden yayınlanan kılavuzda kira yardımı başvurusu için şu açıklama bulunuyor:

Hak sahipleri tarafından ,riskli olarak tespit edilen yapılardaki konut ve işyerlerinden dolayı kira yardımından faydalanabilmek için,tahliye tarihinden itibaren bir yıl içinde veya riskli yapının yıktırıldığı tarihten itibaren üç ay içinde , riskli yapının bulunduğu ildeki Müdürlüğe/Belediyeye başvurulur.