İzmir’de oy kullanmak isteyen vatandaşlar: İzmir Valiliği duyuruda bulundu!

İzmir’de oy kullanmak isteyen vatandaşlar: İzmir Valiliği duyuruda bulundu!

Seçimlere az bir süre kaldı. Bu kapsamda İzmir Valiliği sosyal medya hesabı üzerinden oy açıklamasında bulundu. Söz konusu paylaşımda, İzmir’e gelen depremzedelerin oylarını nasıl kullanabilecekleri ile ilgili bilgilendirme yapıldı.

Kahramanmaraş merkezli yıkıcı depremlerin ardından depremzedelerin oy kullanabilmelerine ilişkin açıklamalar yapılıyor. Bu kapsamda İzmir Valiliği sosyal medya hesabı üzerinden video paylaşımında bulundu.

Söz konusu paylaşımda şu bilgilere yer verildi:

screenshot-1.jpg

Afetzede vatandaşlarımız başka il veya ilçeye taşınmışsa yurt ve otel gibi geçici yerler de dahil olmak üzere taşındığı yerdeki adrese aynı il veya ilçede ise ikamet adresi dışında kaldığı konut, prefabrik ev, yurt, konteyner, çadırkent, huzurevi gibi geçici barınma yerine yönelik adres beyanı yapacaklardır.

Adres beyanı nüfus müdürlüklerimizin yanı sıra 17 Mart 2023 saat 23.59’a kadar e-Devlet ve Nüfusmatiklerimiz üzerinden de yapılabilecektir.

18 Mart 2023 tarihinden itibaren ise adres beyanına dair işlemler ilçe seçim kurullarının kararı ile gerçekleştirilecektir.